1. Haberler
  2. Gündem
  3. Teoman’dan Atatürk ve Savaş Politikaları Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Teoman’dan Atatürk ve Savaş Politikaları Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teoman’dan Çarpıcı Açıklamalar

Teoman'dan Çarpıcı Açıklamalar

Ünlü şarkıcı Teoman, son günlerde yaptığı açıklamalarla gündemde kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suriyeli göçmenlerle ilgili yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çeken Teoman, şimdi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili görüşleriyle öne çıkıyor.

Teoman, Atatürk’ün meşhur sözü ‘Yurtta barış, cihanda barış’ üzerine yaptığı yorumda, “Yurtta barış, cihanda barışla ülke yönetemezsin. Eğer Türkiye, Atatürk zamanında ekonomik, siyasi, askeri alanda bu kadar güçsüz olmasaydı, benim tahminim belki de hırslı bir insan olan Atatürk o kadar da ‘Yurtta barış, cihanda barış’ demezdi.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Güçsüz Olmasaydı Atatürk ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ Demek Zorunda Kalmazdı”

Teoman, Atatürk’ün pragmatist bir politikacı olduğuna dikkat çekerek, “Kendisi pragmatist bir politikacıydı. İsmet İnönü de onun için ‘Politikacılığı askerliğinden çok daha iyidir’ der zaten.” şeklinde konuştu.

“Atatürk Zeki Bir Adamdı, Ona Göre Savaştı ve Barış Yaptı”

Ünlü sanatçı, T24‘ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda, Atatürk’ün stratejik zekasına vurgu yaparak, “Musul’u falan bırakacağına savaşa devam ederdi. Atatürk çok zeki, dahi derecede zeki bir adamdı. Gücünün ne olduğunu biliyordu. Ona göre savaştı, ona göre barış yaptı. Ayrıca Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’na girmemesi, İnönü’nün sağduyulu liderliğiyle olmuştur.” dedi.

“Bütün Ülkelerin Birbirinin Gözünü Oymaya Çalıştığı Bir Dünyadayız”

Teoman, dünya genelinde ülkelerin birbirleriyle olan ilişkilerine dair de çarpıcı gözlemlerde bulundu. “Neredeyse bütün askerlikten gelen insanlar, ülkelerini mümkün olduğunca güçlü ve büyük yapmaya çalışıyorlar. Hayata çok da hümanist bir yaklaşım sergilemiyorlar. Eninde sonunda bütün ülkelerin birbirinin gözünü oymaya çalıştığı bir dünyadayız.” diyerek, mevcut durumu eleştirdi.

Teoman, Türkiye’nin eğitim, ekonomi, hukukun üstünlüğü ve askeriyenin de üst seviyelerde olmasını istediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teoman’dan Atatürk ve Savaş Politikaları Üzerine Çarpıcı Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin