Teniniz kışa hazır mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LALE DANIŞMAN – Uzmanlar, soğuk hava şartları dolayısıyla, ciltte nem kaybına bağlı olarak yağ dengesinde değişiklik ve kuruluk belirtilerinin baş gösterdiğini belirtti. İşte konuyla ilgili tüyolar:

Nemlendirme şart!

Cilt, rüzgarlı ve soğuk ortamda savunmasız kalacağından, özellikle nem dengesini iyi sağlamak gerekir. Bu dönemde kalın ve güçlü nemlendiriciler özellikle yüz ve eller için tercih edilmeli. Kremi gün içerisinde daha sık tekrar etmeniz gerekebilir. Öte yandan bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin…

Duş süresi kısalmalı

Sıcaklığın düşmesiyle havadaki nem oranının azalmasına bağlı, cilt kuruyacağı için banyo sürelerimizi kısaltmalısınız. Tenin doğal bariyerini bozmamak adına, yağ bazlı ürünler tercih edebilirsiniz.

Vitamin dopingi önemli

Dermatoloğunuzun önereceği nemlendirici ile ciltteki kuruluk giderilerek çatlamaların önüne geçmek mümkün. Kış aylarında vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de vücut direncini artıracak vitamin ve minerallerdir. Dolayısıyla A, C, E, selenyum ve çinko gibi vitaminlerle takviye yapılması gerekebilir.

Antioksidan olmazsa olmaz

Güneşin yaratabileceği zararlı etkilere karşın gündüz antioksidan kullanılmalı. C vitamini, E vitamini, ferulik asit gündüz kullanılabilen krem ya da serum formunda antioksidanlar arasındadır. Ayrıca havuç, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta gibi antioksidandan zengin gıdalardan faydalanabilirsiniz.

Dudaklarınız çatlamasın

Rüzgarlı havalarda dudaklarınız kolayca kuruyabilir. Bu dönemde sık sık nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Toz şeker, dudaklarınızdaki ölü dokulardan kurtulmanızı sağlayacak ve ölü hücre oluşumunun da önüne geçecektir.

Beslenme tarzına dikkat

Kuruyemişler, somon gibi omega 3 yönünden zengin balıklar, A ve E vitamininden zengin yumurta, havuç gibi gıdalar bu süreçte mutlaka sofranızda olmalı. Kolajenin yapımında gerekli olan C vitamini tüketimine de özen gösterin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teniniz kışa hazır mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin