1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Telegram’ın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor

Telegram’ın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

WhatsApp alternatifi olarak gündeme bu aralar daha çok gelen Telegram yeni beta güncellemesi olan 7.5.0 ile kullanıcılara yeni özellikler sunuyor. Bir blog yazısı ile özellikleri duyuran platform, kullanıcıların karşısına ‘otomatik silinen mesajlar’ özelliği ile çıkıyor. 

Telegram için gelen yeni özellikler

Kullanıcıların başka platformlarda da karşısına çıkan ‘otomatik silinen mesajlar’ özelliği yeni güncelleme sayesinde Telegram tarafına da taşınıyor. Mesajların otomatik olarak silinmesini isteyen kullanıcıların karşısına 24 saat ya da 7 gün içerisende silinmesi iki gibi iki seçenek çıkıyor. 

Hem iOS hem de Android kullanıcıları için sunulan otomatik silinen mesajlar özelliğine ek olarak bir de iki widget seçeneği kullanıcıların karşısına çıkacak. Sohbetler için ayrı ve kısa yol olarak ayrı widget gelecek. 2013’ten bu yana kullanıcılar, Gizli Sohbetlerdeki mesajlar için otomatik silme özelliğini kullanabiliyor ancak yeni güncelleme sayesinde tüm sohbetlerde bu özellik yer alıyor. 

Android’de zamanlayıcıyı etkinleştirmek için bu adımları izleyebilirsiniz > Geçmişi Temizle öğesine dokunun ve ardından bir süre seçin.(24 saat 7 gün iki seçenek)

iOS’te, bir mesaja basıp basılı tutun, Seç > Sohbeti Temizle (sol üst) > Otomatik Silmeyi Etkinleştir seçeneğini seçin.

Tüm mesajların silinme süreleri için geri sayım gösteriliyor. Buna bakmak için Android’de dokunmanız veya iOS’te basılı tutmanız yeterli.

Güncelleme ile aynı zamanda daha fazla hareketli emoji ve sohbet detaylarını görüntüleme gibi özellikler bulunuyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Telegram’ın yeni sunulan özellikleri dikkat çekiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin