1. Haberler
  2. Gündem
  3. TEKNOFEST Akdeniz 2023 Başladı: 1270 Takım Yarışıyor

TEKNOFEST Akdeniz 2023 Başladı: 1270 Takım Yarışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST Akdeniz 2023 Başladı

TEKNOFEST Akdeniz 2023 Başladı

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan AA Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) 25 farklı alanda düzenlenen teknoloji yarışmalarının finali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde coşkulu bir şekilde başladı. Bu yıl 1 milyon 650 bin yarışmacının başvuruda bulunduğu yarışmalar, toplamda 49 ana kategori ve 127 alt kategoride gerçekleştiriliyor.

1270 Takım Mücadele Ediyor

Yapay zekadan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine kadar geniş bir yelpazeye yayılan yarışmaların finalinde, 1270 takım, 6 bin 514 finalist ile birlikte ödüller için kıyasıya bir mücadele sergiliyor. Etkinlik süresince, katılımcı gençler projeleriyle yarışmanın yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmaları tarafından düzenlenen eğitim ve panel programlarına da katılma fırsatı bulacaklar.

8 Eylül’de Sona Erecek

Bu yılki TEKNOFEST Akdeniz, Türkiye’nin büyük dil modeli “T3 AI”‘nın tanıtımına da ev sahipliği yapacak. Ayrıca, T3 AI Hackathon Yarışması’nın final sunumları, yapay zeka okuryazarlığı eğitimleri ve prompt yazma seminerleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, yapay zeka temalı TUAC 2024 Lisans Öğrencileri Akademik Konferansı da etkinlik kapsamında yer alacak.

Gezeravcı Deneyimlerini Paylaşacak

Yapay zeka alanındaki yeniliklerin yanı sıra, iklim değişikliği ile ilgili inovatif çözümler geliştirmek amacıyla “Girişimci Yetiştirme Programı Fikir Maratonu” da festivalde düzenlenecek. Bu önemli etkinlikte, nükleer enerji, uzay ve havacılık, patent ve tasarım ile İHA/SİHA pilotluğu gibi alanlarda uzmanlar, ziyaretçilerle bir araya gelecek. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da festival çerçevesinde gençlerle deneyimlerini paylaşacak.

TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları, 8 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TEKNOFEST Akdeniz 2023 Başladı: 1270 Takım Yarışıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin