1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’ın JPMorgan Yatırımcı Toplantısındaki Sunumu

TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’ın JPMorgan Yatırımcı Toplantısındaki Sunumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, JPMorgan Yatırımcı Toplantısında Para Politikası Aktarım Mekanizması Konulu Sunum Gerçekleştirdi

AA Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, JPMorgan’ın yatırımcı toplantısında “Para Politikası Aktarım Mekanizması” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Karahan, geleceğe yönelik enflasyon beklentilerinin bugünü şekillendirme gücüne vurgu yaparak, “Beklentilere özel bir önem atfediyoruz ve Sektörel Enflasyon Beklentileri verileriyle farklı ekonomik aktörlerin beklentilerini kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

Manşet Enflasyonu Hanehalkının Beklentilerini Şekillendiriyor

Karahan, manşet enflasyonunun hanehalkının enflasyon beklentilerini şekillendirmede önemli bir rol oynadığını belirterek, “Hanehalkı enflasyon beklentileri halen yüksek olsa da son dönemde bir düşüş gözleniyor. Dezenflasyon sürecinde burada belirgin bir iyileşme bekliyoruz. Temel tüketim malları ve özellikle dayanıklı mallarda enflasyonda hızlı bir düşüş görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Politika Meyvelerini Kademeli Olarak Verecek

Karahan, para politikasının talebe, beklentilere ve fiyatlara yansımasında gecikmeli etkiler olduğunu belirterek, “Politikamızın meyvelerini kademeli bir şekilde alınacak. Dezenflasyon sürecinde politikamızın etkilerini zamanla göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’ın JPMorgan Yatırımcı Toplantısındaki Sunumu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin