1. Haberler
  2. Gündem
  3. TCG Kınalıada Korveti’nin Foça’ya Dönüş Töreni

TCG Kınalıada Korveti’nin Foça’ya Dönüş Töreni

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCG Kınalıada’nın Foça’ya Dönüşü ve Törenle Karşılanması

TCG Kınalıada'nın Foça'ya Dönüşü ve Törenle Karşılanması

Türk Deniz Kuvvetleri’nin görünürlüğünü artırmak, milli platformları tanıtmak ve liman ziyareti gerçekleştireceği ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla 8 Nisan’da yeni görevine uğurlanan TCG Kınalıada korveti, 4 ay 16 günlük seyrinin ardından Foça Deniz Üs Komutanlığı’ndaki Leventler Limanı’na başarıyla döndü. Korvetin limana yaklaşması sırasında, limandaki diğer gemiler silahlarla selamlama yaptı. Korvetteki 140 personel de tören alanına inerek komutanlarına selam durdu.

Görev Raporu Verildi

Korvetin komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Koray Vural’a görevlerinin başarıyla tamamlandığına dair resmi raporunu sundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Tuğamiral Vural, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zafer, ‘Zafer Benimdir’ diyebilenindir. Başarı ise ‘başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘başardım’ diyebilenindir.” sözlerini anımsatarak, bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı. Vural, ayrıca Japonya ve Türkiye’nin yakınlaşmasını sağlayan Ertuğrul Fırkateyni’nin, Japonya sularında 3 ay kaldıktan sonra geri dönüş yolunda yaşanan tayfun nedeniyle battığını ve bu olayda 531 denizcinin şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlattı.

3 Bin 51 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

TCG Kınalıada korvetinin, Japonya seyri boyunca toplam 19 ülkede 23 liman ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Vural, halka açılan geminin 3 bin 51 kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti. Korvetin 1926 saat seyirle 27 bin 280 deniz mili mesafe kaydettiğine dikkat çeken Vural, ziyaret edilen 19 ülkede düzenlenen resepsiyonlara 1 prenses, 1 cumhurbaşkanı, 1 başbakan ve 1 başbakan yardımcısının da aralarında bulunduğu toplam 2 bin 6 davetlinin katıldığını söyledi.

TCG Kınalıada Korveti'nin Foça'ya Dönüş Töreni

Tuğamiral Vural, “Resepsiyonlara katılan üst düzey sivil ve askeri makam sahipleri ile gemiyi ziyaret eden tersane, savunma sanayi ve gemi temin proje ekip temsilcilerine milli imkanlarla inşa edilen TCG Kınalıada gezdirilerek, Türk savunma sanayinin ulaştığı yüksek imkan ve kabiliyetlere ilişkin tanıtımlar yapılmıştır.” dedi. Vural, ayrıca korvetin MİLGEM projesinin dördüncü gemisi olarak yüzde 70 millilik oranına sahip olduğunu belirtti ve “Milli tasarıma, milli silah ve sistemlere sahip olan TCG Kınalıada korvetimiz ile hem savunma sanayimizin gücünü dünyaya tanıttınız hem de siz değerli silah arkadaşlarımın çelikten iradesiyle okyanusta verilen bu zorlu mücadeleyle yüce Türk milletine layık oldunuz.” ifadelerini kullandı.

TCG Kınalıada Korveti'nin Foça'ya Dönüş Töreni

Aileleriyle Kucaklaştılar

Konuşmanın ardından korvet personeli, aile üyeleriyle duygusal anlar yaşayarak birbirlerine sarıldı. Bu sırada bazı personelin yakınlarının ellerinde “Sonunda geldin canım babam”, “Sizlerle gurur duyuyoruz”, “Gemilerde talim var bahriyeli babam var” yazılı dövizler taşıdığı görüldü. Korvette görev yapan Ferhat Keser, yeni doğan çocuğunu ilk kez gördüğünü belirterek, “Çocuğum ben seyre çıkarken doğdu, hiç göremedim. Görevimi layıkıyla yerine getirdiğim için mutluyum. Ailemi görmenin sevincini yaşıyorum.” dedi. Eşi İrem Keser ise “Dört gözle bekliyorduk, çok şükür kavuştuk, özlemimiz bitti.” diyerek duygularını ifade etti.

TCG Kınalıada Korveti'nin Foça'ya Dönüş Töreni

Evlilik Teklifi Yaptı

Personel Hamza Demirbaş, zorlu görevin ardından 8 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşına evlilik teklifi yaptı. Gururlu olduğunu ifade eden Demirbaş, “Başardık, bunun mutluluğu ve gururu var. Ailelerimiz burada, mutluyuz. Devletimizin, sevdiklerimizin gücüyle buraya kadar geldik. Evlilik teklifini yapmak bugüne nasipmiş. Bunu da böyle kazasız hallettik, mutluyuz.” şeklinde konuştu. Evlilik teklifine “evet” yanıtı veren Aleyna Şentürk, teklifi beklemediğini, şaşkın ve sevinçli olduğunu dile getirdi.

TCG Kınalıada Korveti'nin Foça'ya Dönüş Töreni

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

TCG Kınalıada Korveti'nin Foça'ya Dönüş Töreni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCG Kınalıada Korveti’nin Foça’ya Dönüş Töreni
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin