1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de Sokak Hayvanları Üzerine Tartışmalar ve Sera Kadıgil’in Eleştirilen Tavrı

TBMM’de Sokak Hayvanları Üzerine Tartışmalar ve Sera Kadıgil’in Eleştirilen Tavrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de Sokak Hayvanları Üzerine Tartışmalar

TBMM'de Sokak Hayvanları Üzerine Tartışmalar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başıboş sokak hayvanlarına ilişkin yeni bir kanun teklifi görüşülürken, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in tavrı büyük bir tartışma yarattı. Özellikle, sokak köpeklerinden kaçarken trajik bir şekilde hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın annesi ile olan diyaloğu dikkat çekti.

ACILI ANNEYİ SALONDAN KOVDU

Kadıgil, acılı anne Derya Pınar’ı önce salondan çıkarmakla tehdit etti, ardından da “Senin çocuğunu kısırlaştırma olmadığı için AK Parti öldürdü.” şeklindeki ifadeleriyle annesine sert bir şekilde yüklenerek büyük bir tepki topladı.

Bu olay, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinin ele alındığı TBMM oturumunda yaşandı ve Kadıgil’in bu tavrı birçok kişiden eleştiri aldı. Komisyonun görüşmeleri sırasında, AK Parti milletvekilleri de bu duruma kayıtsız kalmadı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN PROTESTO

AK Parti milletvekilleri, evladı Mahra’yı sahipsiz köpeklerin saldırısında kaybeden anne Derya Pınar’a yönelik sert eleştirilerde bulunan Kadıgil’i protesto ederek, konuşma öncesi Genel Kurul’u terk etme kararı aldılar. Bu durum, komisyon görüşmelerinde gergin bir atmosfer yaratırken, oturumda AK Parti’yi temsilen yalnızca Grup Başkanvekilleri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de Sokak Hayvanları Üzerine Tartışmalar ve Sera Kadıgil’in Eleştirilen Tavrı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin