1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Ağırlayacak

TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Ağırlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM, Olağanüstü Toplantıya Hazırlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yoğun çalışmalarını tamamlayarak 1 Ekim tarihi itibarıyla tatile girmeden önce olağanüstü bir toplantı yapma kararı aldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu olağanüstü Genel Kurul toplantısında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas önemli bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Meclis’e yapacağı ziyarette ilk olarak TBMM Başkanı Kurtulmuş ile özel bir ikili görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmenin ardından Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte TBMM’de bir araya gelecek. Genel Kurul, saat 15.00’te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas’a söz verilecek.

Abbas, milletvekillerine İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü insanlık dışı saldırılarını detaylı bir şekilde anlatacak. Abbas’ın konuşması, İngilizce, Türkçe ve Fransızca dillerine anlık olarak tercüme edilecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kritik konuşmayı Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

Filistin Temalı Fotoğraf Sergisi

Genel Kurul’un özel toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’in Şeref Holü’nde düzenlenen Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecekler. Bu sergi, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve kültürel zenginlikleri yansıtmayı amaçlıyor.

Toplantının ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle birlikte Meclis’teki Mermerli Salon’da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme ve işbirliği fırsatlarını değerlendirme amacıyla bir görüşme gerçekleştirecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Ağırlayacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin