1. Haberler
  2. Genel
  3. SUV Otomobiller: Türkiye’nin Otomobil Tercihi

SUV Otomobiller: Türkiye’nin Otomobil Tercihi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Türkiye otomobil pazarında sedan modelleri geride bırakarak zirveye oynayan SUV otomobiller, geniş kullanım alanı ve şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Hem şehir içi hem de arazi şartlarında rahatlıkla kullanılabilen SUV’lar, sürüş keyfini ve konforu bir arada sunuyor. Ayrıca geniş iç mekanı ve bagaj hacmiyle ailelerin favorisi haline gelmiş durumda.

Yerden yüksek tasarımı ve sportif görünümüyle dikkat çeken SUV otomobiller, özellikle kadın sürücüler tarafından da tercih ediliyor. Güvenli ve konforlu sürüş deneyimi sunan SUV’lar, Türkiye’de otomobil tercihlerinin başında yer alıyor.

Satılan Her İki Araçtan Birisi SUV

ODMD verilerine göre, Türkiye otomobil pazarında SUV otomobillerin talebi her geçen gün artıyor. 2022 yılının ocak-haziran döneminde toplam 462.955 otomobil satışının 253.667’si SUV modellerden oluştu. Böylece her iki araçtan biri SUV olarak tercih edildi.

SUV’leri yüzde 26,6 pay ve 123.243 satış ile sedan otomobiller takip ederken, hatchback modeller yüzde 17,4 pay ve 80.760 satışla üçüncü sırada yer aldı. Diğer gövde tipleri ise MPV, CDV, spor ve station wagon modellerinden oluştu.

Son 5 Yılda SUV Otomobil Satışları

Son 5 Yılda SUV Otomobil Satışları

Son 5 yılda SUV otomobillerin Türkiye’deki popülaritesi göz kamaştırıcı bir şekilde arttı. 2022 yılı itibarıyla SUV’ler, sedan otomobillerin önüne geçerek pazarda en çok tercih edilen gövde tipi haline geldi.

SUV Otomobiller: Türkiye'nin Otomobil Tercihi

  • 2020: Sedan %44,1 – SUV %27,6 – Hatchback %25,2
  • 2021: Sedan %41,3 – SUV %34,1 – Hatchback %22,6
  • 2022: SUV %39,7 – Sedan %36,1 – Hatchback %22,2

Geçen yıllarda sedan otomobillerin payı azalırken, SUV’lerin ve hatchback modellerin tercih edilme oranı arttı. SUV’lerin geniş kullanım alanı ve şık tasarımı, Türkiye otomobil pazarındaki trendi belirleyen etkenler arasında yer alıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SUV Otomobiller: Türkiye’nin Otomobil Tercihi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin