1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suriye Uyruklu Kişilere Türk Vatandaşlığı İddialarına Resmi Yanıt

Suriye Uyruklu Kişilere Türk Vatandaşlığı İddialarına Resmi Yanıt

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye Uyruklu Kişilere Türk Vatandaşlığı İddialarına Yanıt

AA Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bir televizyon programında dile getirilen “Türkiye’de Suriye uyruklu 2,5 milyon kişiye Türk vatandaşlığı verildiği” iddialarını yalanlamak amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriye uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığını kazanma sayısının 238 bin 768 olduğu belirtildi. Bu kişilerin 134 bin 624’ü reşit, 104 bin 144’ü ise çocuklardan oluşmaktadır. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR”

  • Yeni Kabine döneminde, 101’i reşit ve 82’si çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kişi Türk vatandaşlığına kavuşmuştur.
  • Bahsi geçen programda iddia edildiği gibi, ülkemizde 2,5 milyon Suriye uyruklu kişiye Türk vatandaşlığı verildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir somut dayanağı yoktur.

Bakanlığın, Türk vatandaşlığının kazanılmasıyla ilgili resmi verileri ortadayken, gerçekle ilgisi olmayan bu tür sayıların kamuoyuyla paylaşılması, iyi niyetle asla bağdaşmayan bir davranıştır. Bu tür dezenformasyon içerikli iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriye Uyruklu Kişilere Türk Vatandaşlığı İddialarına Resmi Yanıt
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin