1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Suriye Krizi ve Ahmet Davutoğlu’nun Açıklamaları

Suriye Krizi ve Ahmet Davutoğlu’nun Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’deki Kriz ve Ahmet Davutoğlu’nun Açıklamaları

Haber Merkezi, Suriye, Orta Doğu’da 2010 yılında patlak veren Arap Baharı hareketinin en derin ve kanlı etkilerini yaşayan ülkelerden biri oldu. Savaşın başlamasıyla birlikte, milyonlarca insan hayatını kaybetti, yaralandı ve birçok kişi, yurtlarını terk ederek dünyanın çeşitli noktalarına mülteci olarak sığındı. Bu süreçte, Türkiye’nin dış politikalarında önemli rol oynayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, o dönem Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptı. Davutoğlu, uyguladığı politikalar dolayısıyla birçok eleştirinin hedefi oldu.

Habertürk’te Çetiner Çetin’in konuğu olan Davutoğlu, Suriye’deki duruma dair soruları yanıtladı. Özellikle, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’nin ortaya çıkışının önceden hesaplanıp hesaplanmadığına dair bir soru yöneltildi. Davutoğlu, yaşananların arkasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın olduğunu savundu ve şu ifadeleri kullandı:

“ESAD’A 3 TEKLİF YAPTIK”

“Ben Dışişleri Bakanlığı’nın arşivlerinin akademisyenlere açılmasını istiyorum. İsteyen gitsin, tarih veriyorum; 5 Nisan 2011’deki Davutoğlu-Esad görüşmesinin notlarına baksın. O dönemde daha ilk mülteciler Türkiye’ye gelmemişti, ama bir dalga hissediyorduk… Esad’a 3 nokta önerdim.”

“KÜRTLERE VATANDAŞLIK TEKLİFİMİ DİNLEMEDİ”

“Bir dostu olarak ona şunları tavsiye ettim: Birincisi, lütfen Suriye’deki Kürtlere vatandaşlık verin. Çünkü Suriye Kürtlerinin Suriye vatandaşlığı yoktu. Suriye’deki Kürtler, Suriye’ye karşı provoke edilebilir diye düşündüm, bu yüzden vatandaşlık verilmesi gerektiğini belirttim.”

“Ne yazık ki, Suriye’deki Kürtler şimdi hem Suriye’ye hem de Türkiye’ye güvenmiyor. Amerika ve Rusya’nın şemsiyesi altında bir PYD yönetimi bu şekilde doğmuş oldu. Bunun sorumlusu kesinlikle Esad’dır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriye Krizi ve Ahmet Davutoğlu’nun Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin