1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig 2024-2025 Sezonu ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun Açıklamaları

Süper Lig 2024-2025 Sezonu ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig 2024-2025 Sezonu Başladı

Haber Merkezi, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunun startını verdi. Yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, geçtiğimiz sezon yaşanan tartışmaların tekrar etmemesi ve Türk futbolunun marka değerini yükseltmek adına yoğun çaba sarf ediyor. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncu kuralı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, getirilen kuralların kalıcı olması gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti:

  • Dışa bağımlılığı azaltmak için üretmek zorundayız. Ürettiğiniz zaman güçlü olursunuz. Tükettiğiniz zaman ise her geçen gün zayıflarsınız.
  • Amatör ligden başlayarak, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve altyapılara önem vererek, üreten takımlar haline gelmemiz gerekiyor.
  • Bölgesel Amatör Lig (BAL) gibi liglerde bile 30 yaşın üzerinde oyuncu transferi yapılıyor. Amatör liglerde yabancı oyuncu oynatmak, gençlerimize hakaret olarak algılanmalı; bu duruma acilen müdahale etmeliyiz.
  • 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de kesinlikle yabancı oyuncu olmamalı; bu benim şahsi görüşüm.
  • Süper Lig’de ise, maç oynanırken kuralların sürekli değişmesi kabul edilemez. Orta akılla profesyonellerimiz çalışacak, bir kural belirlenecek ve bu kural, Cenab-ı Allah bize ne kadar süre verdiyse o süre zarfında değişmeyecek.

Yabancı Oyuncu Transferlerinde Dikkatli Olmalıyız

Yabancı Oyuncu Transferlerinde Dikkatli Olmalıyız

Yabancı oyuncu transferleri konusunda dikkatli olunması gerektiğine de değinen Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

  • Paralar, bu milletin paralarıdır. Kulüplerimizden çıkıyor ama bu milli bir sermaye. Oyuncuları alıyoruz, bazen çok tanınmış oluyorlar, çok para ödüyoruz. Ancak, uyum sağlamadıkları zaman 6 ay sonra ‘gidiyorum’ diyerek ayrılıyorlar.
  • Üç yıllık sözleşme imzaladığınız bir oyuncunun, sözleşmesinin parasını ödeyip gönderdiğinizde büyük bir kayıp yaşıyoruz. Süper Lig’de yaş ve milli sınır gibi kriterlerin getirilmesi elzemdir.
  • Artık Avrupa’da kariyerini tamamlamış futbolcuları burada gündem yapmak için bu milletin paralarını israf etmemeliyiz.
  • Bu konuda Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na büyük görevler düşüyor.
  • Alman futbolu, dibe vurduktan sonra bir atılım başlattı. 900 milyon avronun üzerinde bir bütçe ayırdılar ve okullardan başlayarak üretimi artırma hamleleri yaptılar. Beş yıl sonra Brezilya’da dünya şampiyonu oldular.

Futbola Verilen Destek İçin Teşekkür

Futbola Verilen Destek İçin Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a futbola verdiği destek için teşekkür eden Hacıosmanoğlu, “Çocukken Avrupa maçlarını seyrederdik. Zemine bakardık, evimizin halısından daha güzeldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 yıllık döneminde hemen hemen her ilimizde Avrupa standartlarına göre statlar yapılmış. Bazıları siyaset yapıyorum diye beni eleştirdi. Bu hizmeti kim yapıyorsa başımızın üzerinde taşırız. Önce futbol ailesi olarak, sonra da bu konuya ortak olacak bakanlıklarımızla birlikte ortak çalışarak ilkelerimizi belirleyip Türk futbolunun marka değerini layık olduğu yere taşımak zorundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süper Lig 2024-2025 Sezonu ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin