1. Haberler
  2. Gündem
  3. Süleyman Soylu’dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Talebi

Süleyman Soylu’dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Talebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleyman Soylu’dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılmasına Dair Başvuru

Süleyman Soylu'dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılmasına Dair Başvuru

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir dilekçe sunarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu, dilekçesinde 40 yılı aşkın bir süredir siyasette aktif olduğunu ve bu süre zarfında çeşitli görevlerde yer aldığını belirtti.

Süleyman Soylu'dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Talebi

Süleyman Soylu, üstlendiği her görevde millete hizmet etme, hesap verme ve şeffaf olma sorumluluğunu taşıdığını ifade ederek, siyaset kurumunun zaman zaman çeşitli iddialar ve ithamlarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

“Sistematik Karalamalarla Mücadele”

Soylu, “Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis’imizin çatısı altında, milletimizi temsil etme ve hizmet etme görevimi sürdürürken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığım dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan, devletimizin itibarını zedelemek isteyen dahili ve harici menşeli birçok mesnetsiz, tamamen iftiraya dayanan, manipülatif ve çoğu benzer çevrelerden kaynaklanan organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kaldık.” değerlendirmesini yaptı.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişimi sonrasında, görev yaptığı olağanüstü dönemde demokrasiyi, devletin bekasını, milli iradeyi ve hukuku koruma mücadelesinin kendisi için bir borç olduğunu belirtirken, bu karalama ve iftira kampanyalarına karşı durmanın da bir sorumluluk olduğunu belirtti. Soylu, “Her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dolu mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez bir sorumluluk” olduğunu vurguladı.

Süleyman Soylu'dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Talebi

“İtibarsızlaştırma Çabaları”

Soylu, karalama ve iftiraların, milletin gözünde şüphe ve soru işaretleri yaratmayı amaçlayan şer odaklarıyla hukuk zemininde mücadelenin zaruri hale geldiğini ifade ederek, dilekçesinde şu noktalara değindi:

  • İçişleri Bakanlığı görevine getirildiği günden itibaren, görev süresinin sonuna kadar, milletin huzurunu, refahını ve kamu düzenini sağlamak adına kesintisiz bir mücadele yürütüldüğünü belirtti.
  • Ancak bu mücadelenin ardından, bu çabaları baltalamak ve itibarsızlaştırmak amacıyla, organize bir şekilde kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalan haber ve karalamalarla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

“Dokunulmazlık Zırhı”

İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığı 3 Haziran 2023’ten bu yana, aleyhinde yapılan yalan ve iftiralarla dolu 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı ile makale, 218 bin internet ve sosyal medya haberi yayınlandığını aktaran Soylu, “Hakkımda TBMM’de herhangi bir fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, muhalefet partisi temsilcileri, mesnetsiz karalamalarla dokunulmazlık zırhına sığınıp, kamuoyunu yanlış yönlendirmişlerdir.”

Soylu, bu durumun, ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleri ile işbirliği içinde yürütülen bir kampanya olduğunu ifade etti.

“Yasama Dokunulmazlığımın Kaldırılması Talebi”

Soylu, insani ve vicdani değerlerden yoksun olan bu saldırıların hukuken izah edilemeyeceğini belirtti ve ekledi:

  • Demokrasiye ve hukuka olan bağlılığı, devletine olan sadakati ve milletine karşı sorumluluğu gereği, bu karalama ve iftira kampanyaları karşısında yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.
  • Gerçeklerin tecellisi için, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğü çerçevesinde, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süleyman Soylu’dan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Talebi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin