1. Haberler
  2. Genel
  3. Stellantis’in Hibrit Araç Stratejisi ve Geleceği

Stellantis’in Hibrit Araç Stratejisi ve Geleceği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis’in Hibrit Araç Stratejisi

Stellantis'in Hibrit Araç Stratejisi

Enerjik otomobil segmentinde önemli yatırımlarını sürdüren Stellantis, özellikle en güncel eDCT (elektronik çift kavramalı şanzıman) teknolojisine sahip gelişmiş hibrit modelleri ile Avrupa’da artan müşteri taleplerine hızlı bir yanıt vermek istiyor. Bu kapsamda, şirket bu yıl toplamda 30 yeni hibrit model sunmayı planlıyor. Ayrıca, 2026 yılına kadar altı yeni modelin daha yollara çıkması hedefleniyor.

Stellantis'in Hibrit Araç Stratejisi ve Geleceği

Hibrit versiyonlar, tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlara göre daha uygun fiyat seviyelerinde karbon emisyonlarını azaltma potansiyeline sahipken, kullanıcılara da üstün bir sürüş deneyimi sunuyor. Hafif hibrit modeller, benzinli veya dizel motorlara ek olarak daha küçük bir elektrik motoruna ve bataryaya sahip araçlar olarak tanımlanıyor. Stellantis, 2030 yılına kadar Avrupa’daki tüm satışlarının %70’inin elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.

Stellantis’in Hibrit Araç Satışları Yükseliyor

Stellantis, Avrupa’da hibrit model satışlarında, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla, 2024 başından itibaren %41 oranında bir artış kaydetti. Bunun yanı sıra, gelecekte tanıtılacak yeni modellerle birlikte yeni müşteri oranında da belirgin bir artış bekleniyor. Şirket, Avrupa pazarında A ve B segmentleri ile hafif ticari araç pazarlarında elektrikli, yakıt hücreli, şarj edilebilir hibrit ve hibrit dahil olmak üzere düşük emisyonlu araçlarla satış lideri konumunda bulunuyor.

Avrupa’da satışa sunulan Stellantis markalı çoğu hibrit araç, artık ileri teknolojiye sahip eDCT sistemi ve entegre 21 kilovatlık elektromotor ile donatılmış durumda. Bu elektromotor, içten yanmalı motorun durması durumunda aracın hareket etmesini sağlıyor. Sistemin 48 Volt, 0,9 kilovatsaat bataryası, sabit sürüşte 1 kilometreye kadar menzil sunarken, yarım yükte veya seyran sırasında da belirli bir miktar elektrik desteği sağlıyor. Stellantis, Avrupa’daki tesislerinin %70’inden fazlasında hibrit araç üretmeye devam ediyor.

Yıl Sonuna Kadar Satışa Sunulacak Modeller

Yıl sonuna kadar Avrupa’da satışa sunulacak hafif hibrit modeller şunlardır:

  • Alfa Romeo Junior / Tonale
  • Citroën Yeni C3 / Yeni C3 AirCross / C4 / C4X / C5 AirCross / C5X
  • DS 3 / DS 4
  • Fiat Panda / 600
  • Jeep Avenger / Renegade / Compass
  • Lancia Ypsilon
  • Maserati Grecale
  • Opel Corsa / Astra / Astra SportsTourer / Mokka / Frontera / Yeni Grandland
  • Peugeot 208 / 308 / 308 SW / 408 / 2008 / Yeni 3008 / Yeni 5008

Stellantis’in EU30 hibrit modellerinin satışları, 2024 yılı itibarıyla geçen yıla göre %41 oranında bir artış göstermiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Stellantis’in Hibrit Araç Stratejisi ve Geleceği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin