Starlink uyduları Avrupa’ya geliyor! Bir ilk olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile duyurulan yeni hizmet, internet uydularının başta kırsal bölgede yaşayanlar için internet erişiminin iyileştirmesinin hedeflendiği aktarıldı.

ELON MUSK’IN STARLINK İNTERNET UYDULARINA BENZER OLACAK

Bakanlık, planlanan internet projesinin kırsal alanlarda örneğin uydular veya yönlendirmeli radyo bağlantıları yoluyla kablosuz internet bağlantısı sunan tüm sağlayıcılara açık olacağının altını çizdi.

Görüşmelerin halen devam ettiğini belirten yetkiler, eğer anlaşma sağlanırsa Starlink uydu kitlerinin ve benzeri kablosuz internet bağlantılarının satın alınması içir vatandaşlarına 500 euro (611 dolar) değerinde hibe sunacak.

Handelsblatt gazetesinde yer alan habere göre Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer’in SpaceX’in kurucusu Musk ile Tesla’nın Berlin yakınlarındaki ilk Avrupa fabrikasının buluşmasında görüştü ve karar bunun ardından geldi. Hatırlatmak gerekirse Starlink, aylık 99 euro karşılığında uydu internet hizmeti sunuyor.

Musk, bu ayın başlarında SpaceX’in Starlink uydu internet hizmeti için 500 binden  fazla ön sipariş aldığını bildirdi. Şirket sonunda toplamda 12 bin uydu yerleştirmeyi planlıyor ve Starlink takımyıldızının kabaca 10 milyar dolara mal olacağını söylüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Starlink uyduları Avrupa’ya geliyor! Bir ilk olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin