1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. SpaceX’in Teksas’taki Su Boşaltım Skandalı

SpaceX’in Teksas’taki Su Boşaltım Skandalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

SpaceX, Elon Musk’ın kurucusu olduğu ve uzay teknolojilerindeki yenilikleriyle tanınan köklü bir şirket olmasına rağmen, son zamanlarda çevresel konularla gündeme gelmesi dikkat çekmektedir. Şirketin, özellikle Teksas’taki tesislerinde gerçekleştirilen faaliyetleri sırasında atık su ile ilgili ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalması, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmıştır.

SpaceX’e yöneltilen en önemli suçlamaların başında, Teksas’taki Starbase tesisinden çevreye zararlı atık suların izinsiz bir şekilde boşaltılması gelmektedir. Şirketin, izin verilen sınırların çok üzerinde cıva içeren atık suları yerel su kaynaklarına bıraktığı iddiaları gündeme gelmiştir. Bu durumun, yerel ekosistemi ciddi biçimde tehdit ettiği ve insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirtilmektedir.

Şikayetler Arttı

Teksas Çevre Kalitesi Komisyonu’nun iddialarına göre, Starbase’teki su boşaltım sistemi, izinsiz olarak çevredeki su kaynaklarına atık su boşaltmaktadır. Komisyon, geçen yıl 6 Ağustos’ta bu türden 14 olayla ilgili şikayetleri içeren bir mektup aldığını bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, SpaceX’in bu yıl mart ile temmuz ayları arasında endüstriyel atık olan suyu 4 kez çevredeki su kaynaklarına boşalttığı tespit edilmiştir.

SpaceX’in tahliye sistemiyle ilgili hazırladığı izin belgesinde, boşaltım noktalarından birindeki suyun litre başına 113 mikrogram cıva içerdiği belirtilmektedir. Eyalette izin verilen maksimum oran ise litre başına en fazla 2,1 mikrogramdır. Şirket, suda “saptanabilecek miktarda cıva bulunmadığını” ve belgede yazım hatası yapılmış olabileceğini savunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SpaceX’in Teksas’taki Su Boşaltım Skandalı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin