SpaceX, Starlink’i internetini uçaklara entegre edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX’in Starlink uyduları başarıyla uzaya fırlatılırken yeni bir anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Alçak dünya yörüngesine gönderilen Falcon 9 roketleri, Starlink uydularını yerleştiriyor. Şu anda bin 620 olan uydu sayısı, ilerleyen dönemde çok daha fazla olacak. 

Elon Musk’ın yaptığı bir açıklamada uyduların yalnızca ev veya iş yerlerinde kullanılmayacağı aynı şekilde farklı alanlarda da kullanılacağını söylemişti. Ortaya çıktığı kadarıyla Starlink uydularının internetleri uçaklar, gemiler, büyük kamyonlar ve karavanlar için gelecek. Elbette bu listede Tesla araçlar da bulunuyor. 

Yeni yapılan resmi açıklamalarda SpaceX Starlink internet sisteminin uçaklara getirilmesi için birden fazla havayolu firması ile görüşmeler gerçekleşiyor. Söz konusu planda uzaydan internetin uçak içerisinde Wi-Fi olarak sunulması planlanıyor. Bu da yolcuların internet bağlantısının çok daha hızlı olacağı ortaya çıkıyor. 

Bunun için maliyet hesaplaması şu an için yapılmadı ancak ‘düşük maliyetli olması’ beklenmiyor. İnternetin ise 100 Mbps download ve 20 Mbps upload hızlarına kadar ulaşabiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SpaceX, Starlink’i internetini uçaklara entegre edecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin