1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme ve Tepkiler

Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme ve Tepkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak Köpekleri ile İlgili Yeni Düzenleme

Sokak Köpekleri ile İlgili Yeni Düzenleme

Uzun yıllar boyunca birçok can kaybına neden olan sokak köpekleri, Türkiye’nin gündeminden çıkmak üzere. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen yeni düzenleme ile sokaklarda yaşayan köpekler, toplanarak barınaklara yerleştirilecek. Bu kapsamda, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte, toplanan köpekler kısırlaştırılacak ve rehabilite edilecek.

Rehabilitasyon sürecinden geçen hayvanlar, yeni sahipleri ile buluşturulacakken, tedaviye olumlu cevap veremeyenler ise uyutulacak. Bu yeni düzenlemenin, sokakları daha güvenli hale getireceği öngörülüyor. Ancak, düzenlemeye karşı çıkan bazı CHP belediyeleri, bu uygulamayı desteklemiyor.

Küçük Köpekle Poz Verdi

Düzenlemeyi uygulamayacaklarını açıklayan belediyeler, hayvanseverlerin düzenlediği gösterilere de destek veriyor. İzmir’de yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği elektrik kaçağı faciasında gülerek verdiği röportajla gündeme gelen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yeni düzenlemeye muhalefet eden başkanlar arasında yer alıyor.

Paylaşımını Sildi

İlgili düzenlemeyi eleştiren Mutlu, kucağında küçük bir süs köpeği ile poz vererek sosyal medyada paylaşımda bulundu. Bu durum, tepkilere neden oldu ve daha sonra Mutlu, söz konusu paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırmak zorunda kaldı.

Gülümseyerek Yaptığı Açıklama Hafızalarda

Mutlu, İzmir’deki elektrik kaçağı skandalında da tepkilerin odağı haline gelmişti. 12 Temmuz’da meydana gelen sağanak yağış sırasında, su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik kaçağı nedeniyle hayatlarını kaybetmişti. Mutlu’nun, bu trajik olayla ilgili basına yaptığı açıklama esnasında gülümsemesi, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokak Köpekleri İçin Yeni Düzenleme ve Tepkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin