Sleeve gastrektomi hakkında merak edilenler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sleeve Gastrektomi Nedir?

Sleeve gastrektomi besin emilim mekanizmasında herhangi bir değişiklik yapılması gerekmeden sadece mide hacminin kısıtlanması yoluyla gerçekleştirilir. Bu prosedüre bağlı olarak midenin yaklaşık %80’lik kısmı kalıcı olarak vücut dışına çıkarılarak besin alımı azaltılır. Midenin geniş kısmı devre dışı bırakılarak ince bir tüp şekline sahip yeni bir mide oluşturulur. Açlık hormonu olarak da bilinen Ghrelin hormonu salınımının gerçekleştiği kısım da çıkarıldığı için mide hacminin yanı sıra iştahta da azalma olur.

Sleeve Gastrektomi Sonrası Kilo Verme Süreci Nasıl Olur?

Op. Dr. Mehmet Fatih Korkmaz sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Obezite cerrahisi prosedürleri hastanın tek başına kilo vermesini sağlamadığı için hasta operasyon sonrasında kilo verme konusundaki isteğini ve doktor tavsiyelerine uyma konusundaki kararlılığını korumalıdır. Sleeve gastrektomi sonrası kilo verme süreci hastanın yaşı, sağlık durumu, operasyon sonrası önerilen beslenme düzenine ne kadar uyum sağladığı gibi etkenlere göre farklılık gösterebilir. Hastanın operasyondan sonra istenilen ölçüde kilo kaybedebilmesi için yaşam tarzında değişikliklere gitmesi ve yeni beslenme alışkanlıkları kazanması gerektiği unutulmamalıdır.”

Bu noktada az yemek yemenin her zaman için yeterli olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Fatih Korkmaz, sleeve gastrektomi uygulanan hastalara tükettikleri besinlerin kalorisine dikkat etmelerini öneriyor. Hastalar prosedür sonrası süreçte doktorlarının önerilerine eksiksiz bir şekilde uydukça hedeflenen kilolarına inebiliyor, formda bir vücuda kavuşabiliyorlar. Bunların yanı sıra kilo fazlalığından kaynaklanan tip 2 diyabet, hipertansiyon, kolesterol ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarının gerilemesi konusunda oldukça büyük bir avantaj elde ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sleeve gastrektomi hakkında merak edilenler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin