1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Skype geri döndü ve Zoom’la rekabet etmek istiyor

Skype geri döndü ve Zoom’la rekabet etmek istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korona virüs pandemisi sebebiyle video konferans yazılımlarına olan talep bir anda çığ gibi arttı. Firmalar bu yazılımları evden çalışmak içi, öğrenciler de evden eğitim almak için kullanıyor

Ancak bu alanda hizmet veren Skype gibi yazılımlar, bir anda büyüyen talep karşısında sınıfta kalırken Zoom ve benzeri yeni ve daha donanımlı uygulamalar buldukları fırsatı değerlendirerek sektörü ele geçirdiler.

Microsoft Teams uygulaması, Microsoft’un diğer ürünleriyle entegre çalışabilmesi ve güçlü güvenlik önlemleriyle yeni yeni kullanıcı sayısını artırmaya başlasa da Skype, giderek daha da fazla gölgede kaldı.

Yazılım devi Microsoft, Nisan ayında Skype’a eklediği Zoom benzeri Hemen Görüş özelliğiyle kullanıcıların bir bağlantıya tıklayarak anında görüşmeye başlamasını sağlamıştı. Hemen Görüş özelliği sayesinde kullanıcıların Skype uygulamasını yüklemesine ya da Skype hesabı açmasına gerek kalmadan aileleriyle, arkadaşlarıyla ve iş arkadaşlarıyla görüşebilmeleri sağlanmıştı.

‘Hemen Görüş’ görev çubuğuna ekleniyor

Hemen Görüş özelliğine erişimin kolaylaştırılması sayesinde kullanıcıların eskisi gibi görüşme başlatan bağlantıyı tarayıcılarından ya da Skype uygulamasının içinden oluşturması gerekmeyecek. Skype, Windows’a yüklü hale geldiğinden kullanıcıların ek yazılım yükleyerek zaman kaybetmesi gereksinimi de ortadan kalkacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Skype geri döndü ve Zoom’la rekabet etmek istiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin