1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sivas’ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

Sivas’ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA’nın haberine göre, Sivas’ta 8 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı sırasında bir aday, epilepsi krizi geçirdi. Sınav salonundaki diğer adaylar, kriz geçiren arkadaşlarına yardım ederek onu salondan çıkardılar. ÖSYM yönetmeliğine göre, sınavın kalan süresine ekleme yapılması gerektiği belirtildi; ancak salon başkanı ve gözetmenler tarafından sadece 15 saniyelik bir ekleme yapıldı, bu durum adaylar arasında tatminsizlik yarattı.

Sivas'ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

Velilerin yaptığı başvuru üzerine ÖSYM, adaylara tercihe göre ek puan verme veya eşdeğer sınav tekrarı seçeneği sundu. Adaylar, sınavın tekrarlanmasını talep ettiler. ÖSYM, bugün Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulunda 8 aday için YKS sınavı gerçekleştirdi.

8 Aday için 12 Kişi Görev Aldı

Vicdanlarının sesini dinleyerek sınava devam etmek yerine kriz geçiren adaya yardım eden 8 aday, bugün Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulunda sınava girdi. Bu 8 kişilik sınavın genel sınavdan tek farkı sayısal olarak az olmasıydı. Sınav binasına giren adayların üst aramaları polis memurları tarafından gerçekleştirildi ve yasaklı cisimlerin içeriye sokulmasına izin verilmedi. ÖSYM görevlileri, kimlik ve sınav giriş belgelerini kontrol ettikten sonra adaylar salona alındı.

Sivas'ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

Sınavda, 8 öğrenci için toplamda 12 kişi görev aldı. Bu görevli kadrosu şu şekildeydi:

Sivas'ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

  • 1 Bina Sorumlusu
  • 1 Yardımcı
  • 1 Bina Yöneticisi
  • 1 Cihaz Görevlisi
  • 2 Hizmetli
  • 2 Polis Memuru
  • 2 Yedek Gözetmen
  • 1 Salon Başkanı
  • 1 ÖSYM Temsilcisi

Türkiye’de Bir İlk

8 kişinin katıldığı YKS sınavı, genel sınavdan sadece katılımcı sayısı bakımından farklıydı. Sınav uygulamaları, genel sınav ile kıyaslandığında hiçbir fark göstermedi. Saat 10.00’da salon kapıları kapandı ve tüm adaylar yerlerini aldı. Bu esnada aileleri de dışarıda, sınavın bitmesini sabırsızlıkla beklediler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu uygulama, Türkiye’de bir ilk olarak kaydedildi.

Çocuğu sınava giren Ahmet Yıldırım, ÖSYM’ye teşekkür ederek, “Sınavda bir öğrenci rahatsızlanmıştı. Yaşanan hengamede 30-40 dakikalık bir kayıp oldu. ÖSYM, sınav tekrarı kararıyla öğrencilerimizin mağduriyetini giderdi” dedi.

Sivas'ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

“Yerleştirme Süreci Hakkında Bilgi Eksikliği Var”

Sınava giren Melike Naz Akpınar’ın babası Murat Akpınar, ÖSYM’nin öğrencilerinin hakkını iade ettiğini belirterek, “Sınavda kriz geçiren bir öğrenciden kaynaklı çocuklarımızın zaman kaybı olmuştu. Biz gerekli itirazlarda bulunduk. Bunun üzerine ÖSYM, öğrencilerimizin hakkını iade etti. Bu nedenle ilgili herkese teşekkür ediyoruz. Sayı az olduğu için sınav sonuçlarının bir an önce açıklanacağını düşünüyoruz. Yerleştirme noktasında nasıl bir yol izleneceğini bilmiyoruz. Öğrencilerimizin yerleştirilmesi konusunda da mağduriyet yaşamamaları için destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sivas'ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sivas’ta YKS Sınavında Epilepsi Krizi Geçiren Adaya Yardım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin