1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinop’ta Kampüs Camisi’nin Temel Atma Töreni

Sinop’ta Kampüs Camisi’nin Temel Atma Töreni

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA İl Buluşmaları kapsamında Sinop’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversite alanına inşa edilecek Kampüs Camisi’nin temel atma törenine katıldı. Erbaş, burada katılımcılara hitap ederek önemli mesajlar verdi.

“Her camiada bir caminin mutlaka olması lazım”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bugün çok önemli bir merasimde bir araya geldik. Camianın, yani üniversitenin camisini yapmayı planlıyoruz inşallah. Arapçada ‘camia’ kelimesi üniversite anlamına gelirken, ‘cami’ kelimesi de müminleri bir araya toplayan, rahmeti, marifeti, bereketi ve ibadetiyle dolu olan bir mekan anlamına gelmektedir. Cami ve camia kelimeleri aynı kökten türemektedir. Bu nedenle, camisiz bir camia düşünülemez. Her nerede bir camia varsa, orada caminin de bulunması gerekmektedir. İsimlerin kökenleri aynı olduğu için bu durum kaçınılmazdır. Camia, ilim yolcularını bir araya toplar; hocalarıyla, talebeleriyle camide müminleri bir araya getirir. Dolayısıyla, her camiada bir caminin mutlaka var olması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Sinop'ta Kampüs Camisi'nin Temel Atma Töreni

“Üniversite camilerimizi çok önemsiyoruz”

Erbaş, konuşmasına devam ederek, “Burada Sinop Üniversitesi’ni inşa ettik, şimdi de Mescid-i Nebevi’nin bir şubesi olarak Sinop Üniversitesi Camisi’nin temelini atıyoruz. Rabb’im, bu camiyi hayırlı ve mübarek eylesin.

Cenab-ı Hak, bu niyeti, bu heyecanı milletimize, gençlerimize ve üniversitelerimize en güzel şekilde kazandırmayı nasip eylesin inşallah. Camimizi bir an önce tamamlamayı hedefliyoruz.

Hayırsever arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversite camilerimizi son derece önemsiyoruz. Burası sadece namaz kılınan ve ezan okunan bir mekan olmaktan öte,

bir sufhe olacak. Mescid-i Nebevi içerisinde nasıl yüzlerce, binlerce sahabi yetişip, binlerce kilometre uzaklara gidip İslam’ın hakikatlerini anlattılarsa, işte bu camide de öğrenciler kitaplarıyla ve kütüphaneleriyle burada toplanacak ve bilgi eksikliklerini giderecekler.

Hocalarımız, mihrapta Kur’an-ı Kerim bilmeyen öğrencilere Kur’an öğretecek, ilmihal bilmeyen öğrencilere ise ilmihal eğitimi verecek. Burası bir sufhe olacak inşallah.” diyerek üniversite camilerinin önemini vurguladı.

Sinop'ta Kampüs Camisi'nin Temel Atma Töreni

Konuştuktan sonra dualarla caminin temeli atıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sinop'ta Kampüs Camisi'nin Temel Atma Töreni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta Kampüs Camisi’nin Temel Atma Töreni
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin