1. Haberler
  2. Spor
  3. Serkan Yıldırım’ın 100 Metre Madalyası Geri Alındı

Serkan Yıldırım’ın 100 Metre Madalyası Geri Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serkan Yıldırım’ın Madalyası Geri Alındı

Serkan Yıldırım'ın Madalyası Geri Alındı

2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan milli sporcu Serkan Yıldırım‘ın madalyası, Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin (IPC) itirazı üzerine geri alındı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), bu durumu bir üst mahkemenin kararıyla duyurdu.

100 Metre Madalyası İtirazla Geri Alındı

TMPK, “Serkan’a yargı freni” başlıklı bir açıklama yaparak, şu bilgileri paylaştı: “Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, IPC’ye karşı Almanya yasalarına tabi bir mahkemede açtığı davadan olumlu sonuç almış ve sporcumuzun Paris 2024’te yarışmasına izin verilmişti. Serkan Yıldırım, 100 metrede şampiyon olmayı başardı. Ancak IPC, bu kararı üst mahkemeye taşıyarak, ‘Yarışmaya uygun değil’ yönünde bir karar çıkarttı. Bu nedenle şampiyon atletimiz, 400 metre yarışlarının listelerinden çıkartıldı. Yasal süreç gereği 100 metre madalyası da geri alındı.”

Hukuk Mücadelesine Devam Edilecek

Hukuk Mücadelesine Devam Edilecek

Açıklamada, Yıldırım’ın yanında olunduğu ve desteklendiği vurgulandı: “Sporcumuzun haziran ayından bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Pistte kazanılan başarıların yargı sürecinde kaybedilmemesi için Serkan Yıldırım’ın yanında olacağız. 100 metre madalyasını geri almak için yasal haklarımızı kullanıyoruz ve sporcumuzun hakkını sonuna kadar arayacağız.”

TMPK, Dünya Para Atletizm Federasyonu’nun sınıflandırma durumunu inceleme kararına itiraz ederek, Yıldırım’a Paris 2024’te mücadele etme hakkı kazandırmıştı. Milli sporcu, erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya elde etmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Serkan Yıldırım’ın 100 Metre Madalyası Geri Alındı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin