1. Haberler
  2. Spor
  3. Serdar Dursun’un Alanyaspor’a Transferi ve Hedefleri

Serdar Dursun’un Alanyaspor’a Transferi ve Hedefleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serdar Dursun’un Yeni Dönemi

Serdar Dursun'un Yeni Dönemi

Dört sezon önce Bundesliga 2 ekiplerinden Greuther Fürth’te sergilediği etkileyici performansıyla dikkatleri üzerine çeken 32 yaşındaki Serdar Dursun, Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Sarı-lacivertli takımda yarım sezon boyunca Fatih Karagümrük’te kiralık olarak geçirdiği zamanla birlikte toplamda 3 sezon boyunca Fenerbahçe forması giydi. Ancak, Fenerbahçe ile sözleşmesi uzatılmadı ve Serdar, 1 hafta önce Alanyaspor ile anlaşarak, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki kampa katıldı.

Serdar Dursun, Fenerbahçe ile yaklaşık 2 ay boyunca sözleşme uzatmak için beklediği süre zarfında özel bir hoca eşliğinde antrenman programı uyguladığını belirtti.

“İlk Defa Bir Sezona Geç Başlıyorum”

Hazırlık döneminin kendisi için 20 gün geç başladığını vurgulayan Serdar, “Ben ilk defa bir sezona bu şekilde geç başlıyorum. Bu periyot benim için oldukça zorlu geçti. Yeni takımımda sisteme alışmam gerekiyor. Hocamız farklı bir sistemle oynatıyor. Arkadan oyun kuran bir sistemle mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Tecrübeli oyuncu, ligin başlamasına az bir süre kala sıkı bir çalışma yaparak sezona daha hazır girmek istediğini ifade etti. Son olarak yaklaşık 2 ay önce Fenerbahçe ile maça çıktığını, uzun süredir yalnızca bireysel kondisyonerle çalıştığını dile getirdi.

“Bireysel çalışmayla takım çalışması birbirini tutmuyor ama bu süreci değerlendirmek istedim. Takımla geçirdiğim 7 gün benim için çok faydalı oldu.” diyen Serdar, lig başlamadan önce 90 dakika boyunca hazır olmayı umduğunu vurguladı.

Transfer sürecini değerlendiren Serdar Dursun, şu şekilde devam etti: “Haziran ayında Fenerbahçe ile sözleşmem sona ermişti. Kulüpteki başkanlık seçiminin ardından sportif direktör Mario Branco ile bir görüşmem oldu. O bana, ‘Hoca ve başkan seni istiyor.’ dedi. Daha sonra Fenerbahçe bana bir teklif yolladı ama bu teklifin revize edileceği söylendi. Ardından, süreç uzadı ve başka olaylar devreye girdi. Ben bu süreçte bekledim, ancak anlaşamadık. Boşa çıkan bir futbolcu olarak teklifler geldi.”

Serdar, hem yurt içinden hem de yurt dışından çeşitli teklifler aldığını, aile olarak karar vermek istediklerini ve Alanyaspor’u önceden bildiği için bu yönde bir tercih yaptığını aktardı.

“A Milli Takım’da Oynamak İstiyorum”

Alanyaspor’a son yıllarda iyi hocaların ve kaliteli oyuncuların geldiğini belirten Dursun, “Ben de ‘Hangi takım benim için uygun?’ diye tekliflerimi değerlendirdim. Çünkü 32 yaşındayım ve halen hedeflerim var. A Milli Takım’da oynamak istiyorum. Bu takımla ve sisteme uygun olarak tekrar zirveye ulaşabileceğimi düşünüyorum. Fenerbahçe’ye ilk transfer olduğumda çok gol attım. Sonraki yıllarda daha az süre aldığım için gol sayım düştü. İnşallah tekrar ilk 11’de oynayıp, çok gol atarak eski formuma döneceğim.” şeklinde konuştu.

Serdar Dursun'un Alanyaspor'a Transferi ve Hedefleri

Serdar, Fenerbahçe’ye gol kralı olarak geldiğini hatırlatarak, “O dönemde de hedeflerim aynıydı; çok süre almak ve çok gol atmak. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yaş fark etmiyor, insan her gün kendini geliştirebilir. Uzun süre oynamak istiyorum; bu 5, 6 veya 7 yıl olabilir. Oynayarak takıma katkı sağlamak ve kendimi geliştirmek istiyorum. Sezon sonunda mümkün olduğunca çok gol atıp, takımı en üst seviyeye taşımak, bir ağabey gibi her alanda katkıda bulunmak ve tekrar A Milli Takım’a seçilmek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Süper Lig’in daha rekabetçi geçeceğini düşündüğünü ifade eden Serdar Dursun, geçen sezon kimsenin bu kadar fazla puan farkı ile iki takım arasında çekişme yaşanacağını öngörmediğini belirtti.

“Üst Kısmı Zorlamak İstiyoruz”

Dursun, bu yıl daha dengeli bir lig süreci yaşanmasını beklediğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yıl şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçti. Bu yıl Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in de zirveye oynayacağını düşünüyorum. Biz de Alanyaspor olarak bu üst kısmı zorlamak istiyoruz. Bence bu sene 8 veya 9 takım üst kısımda mücadele edecek. Geçen sene sadece 2 takım vardı ama bu yıl kalite, bireysel oyuncular ve hoca durumunun daha üst seviyede olacağına inanıyorum. Bu yıl Süper Lig’in daha keyifli geçeceğine inanıyorum.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Serdar Dursun’un Alanyaspor’a Transferi ve Hedefleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin