‘Seçimde 3 sandık’ formülü tartışıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – Mevcut teklif metninde “başörtüsü” ile ilgili maddeye konulan “Bu düzenlemeye aykırı uygulama yapılamaz, kanun çıkarılamaz” şeklindeki ifadenin ise zaten temel bir anayasa kuralı olduğu görüşünden hareketle metinden çıkarılması gerektiği konuşuldu.

Erdoğan’ın teklife bugünkü grup konuşmasında geniş yer ayırması, AK Parti’den bir heyetin de teklif metnini muhalefet gruplarına götürmesi bekleniyor. Parti gruplarıyla yapılacak görüşmelerin ardından da teklif TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Toplantıda teklifin, Meclis’ten muhalefetin de desteğiyle doğrudan geçmesi için gerekli 400 vekilin onayını alması durumunda dahi “toplumsal meşruiyet” için referanduma götürülmesi gerektiği belirtildi. Bu yönde atılacak bir adımın, milyonların karar verdiği bir değişiklik olarak çok daha kalıcı olacağını ve ileride bunun aksi yönünde yapılması muhtemel bir anayasa değişikliğinin de önünü kesebileceği değerlendirmeleri yapıldı.

Erdoğan’ın toplantıda ayrıca “Türkiye Yüzyılı vizyonunu kalıcı bir hale getirmemiz lazım. Kutuplaştırıcı değil bütünleştirici bir seçim kampanyamız olacak. Anayasa değişikliği için grup ziyaretlerini bu çerçevede ele almalıyız. CHP bize kendi hazırladığı kanun teklifini getirmedi ama biz onlara gideceğiz” dediği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Seçimde 3 sandık’ formülü tartışıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin