1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarıgöl’de Geleneksel Salça Hazırlama Yöntemleri

Sarıgöl’de Geleneksel Salça Hazırlama Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıgöl’de Salça Hazırlama Geleneği

Sarıgöl'de Salça Hazırlama Geleneği

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan domates ve biber salçalarının evlerde yapımına yoğun bir şekilde devam ediliyor. Hazırlanan bu salçalar, güneşin altında suyunu çekmesi için sinilerde evlerin çatılarına bırakılıyor. Evlerde hazırlanan domates salçalarının, yeterli güneş ışığı alabilmesi amacıyla siniler, açık havada masa üstlerine, divanlara veya yüksek beton teraslara yerleştiriliyor.

Bazı ev sahipleri, salçaları kiremitlerin üzerine koyarak, güneşin etkisiyle iyice suyunu çekmesini bekliyor. Salçaların yerleştirildiği alanlar, parlak kırmızı rengiyle bulunduğu çevreye güzel bir renk katıyor.

Sarıgöl'de Geleneksel Salça Hazırlama Yöntemleri

Kıvam Alması İçin Ara Sıra Karıştırılıyor

Salçaların daha iyi bir kıvam alabilmesi için, içleri salça dolu siniler ara sıra kaşıkla karıştırılıyor. Bu işlem, salçaların homojen bir şekilde kurumasını sağlıyor ve lezzetlerinin daha yoğun olmasına yardımcı oluyor.

Kavanozlarda Saklanıyor

Yaklaşık bir hafta boyunca güneş altında bekletilen salçalar, sonrasında küçük cam kavanozlara konularak kış aylarında tüketilmek üzere kilerlere kaldırılıyor. Bu geleneksel yöntem, ailelerin yazın hazırladıkları lezzetleri kışın da sofralarına taşımalarını sağlıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sarıgöl’de Geleneksel Salça Hazırlama Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin