1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Niğde’deki Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Niğde’deki Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın Açıklamaları

Bakan Kacır, Türkiye’nin son 22 yılda ulaştığı noktayı milletin çok iyi bildiğini vurgulayarak, yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat alanlarında büyümenin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Milli gelirin 1 trilyon 158 milyar dolara çıkarıldığını ifade etti.

Kalkınma Yolculuğu Süregeldi

Kacır, dünya genelinde yaşanan zorlu süreçlere rağmen Türkiye’nin bölgesinde güç sahibi, küresel siyasette ise söz sahibi bir ülke olarak büyüme ve kalkınma yolculuğunu kararlı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Bu bağlamda, şunları kaydetti:

  • “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ‘Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye’ hedefi doğrultusunda Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”
  • “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz çerçevesinde, ‘Aşkla çalışan yorulmaz, bize yorulmak, pes etmek yakışmaz’ anlayışını benimsiyoruz.”

“Milli Gelirimizi 1 Trilyon 158 Milyar Dolara Çıkardık”

Kacır, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini aziz milletin çok iyi bildiğini vurgulayarak, “Yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında büyümemizi kesintisiz sürdürerek milli gelirimizi 1 trilyon 158 milyar dolara çıkardık. Küresel tedarik zincirlerinde ve enerji arzında yaşanan kırılmalara, ayrıca deprem felaketlerine rağmen 261,5 milyar dolarla ihracatımızda tarihi bir rekora imza attık.” ifadelerini kullandı.

“OSB’lerdeki İstihdam 415 Binden 2,7 Milyona Çıktı”

Kacır, son 22 yılda Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) sayısını 191’den 360’a çıkardıklarını ve bu bölgelerdeki istihdamın 415 binden 2,7 milyona ulaştığını belirtti. Özellikle Niğde’nin bu süreçteki gelişimine dikkat çekerek, “OSB’siz ilimiz kalmadı. Niğde’miz de son 22 yıldaki planlı sanayileşme hamlemizden faydalanmıştır. 2021’de tescil verdiğimiz Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi ile şehrimizdeki OSB sayısını 3’e çıkardık. OSB’lerimizin altyapı ve üstyapı projeleri için sağladığımız 1,3 milyar lira finansman ile OSB’lerimizde 6 bin 700 ilave istihdam oluşturduk. Mayıs ayında Niğde OSB’ye 300 hektarlık, Niğde-Bor Karma Deri İhtisas OSB’ye de 430 hektarlık ilave alan kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

84,5 Milyar Lira Sabit Yatırımın Önü Açıldı

Kacır, Niğde OSB bünyesinde tekstilden metale, gıdadan zirai ilaca, camdan konfeksiyona kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1.000’den fazla vatandaşa iş imkanı sunan 15 üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, sözlerine şöyle devam etti:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ın Niğde'deki Açıklamaları

  • “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle proje bazlı yatırım teşviki sunduğumuz Migiteks Tekstil’in elastan üretim fabrikasının da yer aldığı, faaliyete geçtiğinde 1.200’den fazla ilave istihdam oluşturacak 11 üretim tesisimizin temelini atıyoruz.”
  • “Açılışını gerçekleştireceğimiz ve temelini atacağımız tesisler, Niğde’mize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”
  • “Önümüzdeki dönemde Niğde’nin kalkınmasına ivme kazandıracak yatırımların önünü daha da açacağız.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Niğde’deki Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin