Saldırının faili terörist Kandil’de eğitim almış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye göre polisevinin önüne gelen PKK’lı iki kadın terörist, uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada  yaralanan iki polis memurundan Sedat Gezer kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Kendilerini patlattılar

Çatışmada yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan iki kadın terörist sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlatırken, polisevine bıraktıkları bombalı çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi. Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet eden kurşunla, iki kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

‘Mersin’i biliyordu’

Gece saatlerinde Mezitli’ye gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İki teröristin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak’ta, Suriye’de sıkışan bir terör örgütü, elbette sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister ama biz buna müsaade etmeyiz” dedi. İlk başta elinde pompalı tüfek olan bir kişinin gözaltına alındığını belirten Soylu, teröristlere yardım ve yataklık yapanlarla ilgili de gerekli çalışmaların devam ettiğini, saldırı için Mersin’in seçilme sebebinin ise teröristin Mersin’i iyi bilmesinden kaynaklandığını dile getirdi. 

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Teröristlere yardım ettiği şüphesiyle aranan araçla ilgili bilgiler ise çevre illerin emniyet birimleriyle paylaşılarak, araçta bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

PKK’nın eylem kadrosunda

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin etkisiz hale getirildiği ve teröristlerden birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunun belirlendiği kaydedildi. Terörist Ercan’ın, PKK/KCK terör örgütünün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği, eğitimini Kandil’de aldığı ve metropollerde eylem amaçlı gönderilecek hazır kadroda yer aldığı belirtildi.

Sonsuzluğa uğurlandı

Mersin Mezitli’de önceki akşam polisevine düzenlenen terör saldırısında şehit olan 25 yıllık polis memuru Sedat Gezer (48) dün son yolculuğuna uğurlandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra kent protokolü, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende şehidin eşi Medine Gezer’in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Törende gözyaşlarını tutamayan Bakan Soylu, “Sen kendi yerine kendi kanını yerde bırakmayacak kadar kahraman bir adamsın” dedi. Cenaze namazı sonrası iki çocuk babası şehit Sedat Gezer, Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Saldırı anı kamerada

Polisevine düzenlenen terör saldırısı, güvenlik kamerasınca kaydedildi. Öte yandan teröristlerin taksiyle olay yerine geldiği görgü tanıklarının ifadesiyle ortaya çıktı. Teröristin saldırıdan 10 dakika önce, polisevine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki çöp bidonuna şüpheli bir el çantası bıraktığı kameralara yansıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saldırının faili terörist Kandil’de eğitim almış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin