1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Sağlık Sektörüne Yönelik Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Sağlık Sektörüne Yönelik Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen “Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”na katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, burada yaptığı konuşmada son 22 yılda sağlık alanında gerçekleştirilen önemli adımlara değindi. Memişoğlu, “Türkiye’ye artık sadece sağlık hizmetini iyi sunmak yetmez. Bu kadar iyi sağlık çalışanlarıyla, bu kadar iyi bir altyapıyla ve özverili insan gücüyle, biz artık sadece dünyanın en iyi ve en ulaşılabilir sağlık hizmetini sunmakla yetinmemeliyiz. Dünyada sağlık sektöründe ana oyuncu olma hedefimiz var. Eğer ana oyuncu olacaksak, sağlık bilgisini üretmek, sağlık teknolojisini geliştirmek ve sağlıkla ilgili yenilikçi projeler sunmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Memişoğlu, sağlık sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olabileceğine inandıklarını belirterek, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Sağlık alanında büyük bir gelişim süreci yaşandığını dile getiren Memişoğlu, bu süreci uluslararası bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

“DESTEK OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Türkiye’nin sağlık sektörünü uluslararası alanda daha da ileri taşımak için ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken Memişoğlu, “Ben, iyi şeyler yapmak için üretimle ilgili her türlü çabayı harcayan herkesin, kamu, özel sektör ve üniversiteler olsun, destekçisi olacağıma söz veriyorum. Türk insanı, fikir üretme ve yenilikçilik konularında büyük bir yeteneğe sahiptir.” dedi.

“SADECE MALZEME ÜRETEMEMİZ YETMEZ”

Türkiye’deki sağlık sektörüne olan güvenin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, şu şekilde konuştu: “Bize 2 milyar dolarlık veya biraz üstünde sağlık turizmi yeterli değil. Sadece birkaç malzeme veya ventilatör üretmekle kalamayız. Artık yeni bir şeyler üretmek ve dünya sağlık sektörüne katkı sağlamak zorundayız.”

Memişoğlu, Türk milletinin birlikte çalışması gerektiğini belirterek, bilim insanları, kamu ve ticaret alanındaki aktörlerin ortak bir ekosistem oluşturmasının önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda TÜSEB’in (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) önemli bir rol oynayacağını ifade etti. “Bilim insanları, burada ticaret insanlarıyla birlikte çalışacak ve kamu olarak biz bu ekosistemi destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

FAZ-1 ÇALIŞMALARI

Sağlık alanında Faz-1 çalışmalarının azlığına dikkat çeken Memişoğlu, “Faz-1 çalışması yapmak, ‘Yeni bir şey söyleyeceğim, yeni bir şey için uğraşıyorum’ demektir. Üniversitelere ve tüm sağlık paydaşlarına sesleniyorum: Faz-1 çalışması yapacak herkesin arkasında duracağız.” dedi. Ayrıca, “Yeni bir şey üreteceğim” diyen herkesin arkasında TÜSEB üzerinden bir ekosistem oluşturacağımızı vurguluyorum. Malzeme üreten her yatırımcının bilimsel çalışmalarını destekleyeceğiz.” şeklinde ekledi.

Son olarak, kamu olarak sektör temsilcilerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Memişoğlu, “Eğer bir sorununuz varsa, ulaşılabilir bir sağlık bakanı olduğunu bilin.” diyerek katılımcılara güven verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Sağlık Sektörüne Yönelik Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin