1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’daki Sağlık Çalışmaları ve Maymun Çiçeği Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’daki Sağlık Çalışmaları ve Maymun Çiçeği Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Açıklamaları

DHA Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Sunumu öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok can kaybının yaşandığı Hatay’da, aradan geçen 1,5 yıl içinde toplamda 6 hastanenin inşa edildiğini vurguladı. Hastane yapımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Memişoğlu, Hatay Şehir Hastanesi’nin de en kısa sürede ihalesinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Koruyucu sağlık hizmetlerine büyük bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Memişoğlu, “Bu nedenle burada sağlıklı yaşam merkezleri ve aile sağlığı merkezleri ile ilgili projeler geliştireceğiz ve milletimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

“EMİN OLUN, ALARM HALİNDEYİZ”

Bakan Memişoğlu, maymun çiçeği hastalığına dair şu açıklamaları yaptı: “Covid-19 sürecinde sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını nasıl test ettiysek, kesinlikle her türlü salgında ve sağlıkla ilgili sorunlarda çözüm üretebilecek hem insan gücüne hem de sağlık altyapısına sahibiz. İnsanların panikle ve korkuyla değil; önlem, tedbir ve planlama ile bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ancak, bir salgın olmadan ya da belli bir bölgede endemik hale gelmeden insanların korkmasını istemiyoruz. Sağlıkçılar olarak, salgın hastalıklarla ilgili medyatik olmayı arzu etmiyoruz. Bu nedenle, özellikle toplumumuzun ve resmi makamların söylediği bilgilere itibar etmelerini istiyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık; maymun çiçeği ya da diğer salgınlarla başa çıkabilecek durumdayız. En önemli husus, her türlü salgında kişisel tedbir, temizlik ve hijyenin sağlanmasıdır. Aynı zamanda, hem sınırlarımızda hem de ülke içinde her türlü testi gerçekleştirebilecek ve gerektiğinde aşı uygulayabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. Bu nedenle, tedirgin olmalarını, korkmalarını ya da paniklemelerini istemiyoruz. Emin olun, her gün, her an bu konuyla ilgili alarm halindeyiz; fakat şu an için tanısı konulmuş bir hastamız yok. Olursa da bunun üstesinden gelebileceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’daki Sağlık Çalışmaları ve Maymun Çiçeği Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin