1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Roblox’a Erişim Engeli: Nedenleri ve Sonuçları

Roblox’a Erişim Engeli: Nedenleri ve Sonuçları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi Türkiye, günlerdir sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engelini tartışırken, Bir başka önemli gelişme de Roblox oyununa yönelik erişim engeli oldu. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), resmi internet sayfasında yeni bir erişim engeli kararı duyurdu. Özellikle çocuklar arasında popüler olan ve 15 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Roblox, şimdi de bu engelle karşı karşıya kalmış durumda.

ROBLOX NEDEN ENGELLENDİ?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına yol açabilecek içerikler barındırdığı tespit edilen Roblox’un engellendiğini duyurdu. Bu engelin sebeplerinden bazıları şunlardır:

Roblox'a Erişim Engeli: Nedenleri ve Sonuçları

  • Eşcinselliği özendirici sanal partilerin düzenlenmesi.
  • Çocukların bu partilere katılımını teşvik etmek amacıyla “robux” isimli oyun parasının bot hesaplar tarafından dağıtılması.
  • Roblox’taki içeriklerin denetlenmesinin mümkün olmaması.

BELGESEL BİLE HAZIRLANDI

Öte yandan, Roblox oyun platformu, kimliksizleştirme, cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası gibi konularda çok sayıda şikayet alıyordu. New York merkezli Bloomberg, Roblox’un tehlikelerine dikkat çeken bir belgesel hazırlamıştı. “Roblox’un Pedofili Sorunu” isimli bu belgesel, dünyayı derinden etkileyen bir konu olarak uzun süre gündemde kaldı. Güvenlik uzmanları, Roblox’ta zararlı içerikleri takip etmenin diğer çevrimiçi platformlara göre çok daha zor olduğunu belirtiyor.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi deneyim platformu ve deneyim oluşturma sistemidir. Kullanıcılar, kendi deneyimlerini programlayabilir ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan deneyimleri oynayabilirler. Özellikle 16 yaş altı çocukların çoğunlukta olduğu bir kitleye hitap eden bu oyun platformu, eğlencenin yanı sıra bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Roblox’a Erişim Engeli: Nedenleri ve Sonuçları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin