1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Roblox’a Erişim Engeli Geldi

Roblox’a Erişim Engeli Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, internet sayfasında yeni bir erişim engeli kararı duyuruldu. Özellikle çocuklar arasında son derece popüler olan ve yaklaşık 15 milyon kullanıcısı bulunduğu belirtilen Roblox platformuna erişim engeli getirildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, bu kararı çocukların istismarına neden olabilecek içeriklerin tespit edilmesi üzerine açıkladı.

Roblox’tan İlk Açıklama

Bu gelişmelerin ardından Roblox, sosyal medya hesapları üzerinden konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Türkiye’de Roblox’a erişim engeli uygulandığını belirten platform, “Roblox’u en kısa süre içinde tekrar erişilebilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Roblox'a Erişim Engeli Geldi

Roblox, Türkiye’de her gün milyonlarca insan tarafından kullanılmakta ve bu kullanıcıların arasında platform üzerinde işlerini geliştiren aktif bir geliştirici topluluğu da bulunmaktadır.

Topluluklarını güvende tutmak adına üzerlerine düşeni yapmakta kararlı olduklarını dile getiren Roblox, “Küresel politika yapıcıların çocukları koruma konusundaki kararlılığını paylaşıyoruz” şeklinde ekledi.

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilmiş bir çevrimiçi deneyim platformu ve kullanıcıların deneyimlerini oluşturmasına olanak tanıyan bir sistemdir. Kullanıcılar, kendi deneyimlerini programlayabilir ve diğer kullanıcılar tarafından üretilen içerikleri oynayabilirler. Roblox, özellikle 16 yaş altındaki çocukların yoğun olarak bulunduğu bir oyun platformu olarak bilinmektedir.

Son zamanlarda Roblox, kimliksizleştirme, cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası gibi konularda çok sayıda şikayet almaktadır. Güvenlik uzmanları, Roblox’ta zararlı içerikleri takip etmenin diğer çevrimiçi platformlara göre daha zorlu olduğunu vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Roblox’a Erişim Engeli Geldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin