1. Haberler
  2. Genel
  3. Renault’un 2024 İlk Yarı Finansal Raporu

Renault’un 2024 İlk Yarı Finansal Raporu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız otomotiv devi Renault, 2024 yılının ilk altı ayına ait finansal raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, Renault, Avrupa genelinde üçüncü, Fransa’da ise birinci sırada yer alarak hafif ticari araçlar segmentinde lider konumunu korudu. Dacia markası da Avrupa’nın en çok satan 10 otomobil markası arasında yer alırken, Renault Sandero, tüm satış kanallarında en çok tercih edilen otomobil unvanını elde etti.

Hasılat 27 Milyar Euro

Renault Group, 2024 yılının ilk yarısında elde ettiği grup hasılatını, sabit döviz kurları üzerinden 2023 yılının aynı dönemine göre %0,4 artışla yaklaşık 27 milyar Euro olarak açıkladı. Grubun otomotiv hasılatı ise sabit döviz kurları üzerinden 24,372 milyar Euro olarak bildirildi. Ayrıca, 2024 yılı itibarıyla net karı ise yaklaşık 1,4 milyar Euro seviyesine ulaştı.

Renault Group’un Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, bu başarılı sonuçların, şirketin ekiplerinin son yıllarda gerçekleştirdiği önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu vurguladı. De Meo, maliyetleri düşürme ve ticari politikalarını değer odaklı bir yaklaşımla yeniden şekillendirme çabalarının, Renault’nun son 30 yıl içerisindeki en iyi ürün yelpazesini oluşturduğunu belirtti. De Meo’nun açıklamaları şöyle devam etti:

  • “Son birkaç aydır Avrupa’nın en ileri otomotiv şirketi olma hedefimiz doğrultusunda dönüşüm sürecimizi hızlandırıyoruz.”
  • “Bu dönüşüm sürecinde, beş odaklı işletme modeline, yatay ve ekosistemsel bir yaklaşıma, tedarik zincirimizin güçlendirilmesine, temel süreçlerin optimizasyonuna ve tüm değer zincirlerinde yapay zekanın yaygınlaştırılmasına odaklandık.”

De Meo, bu unsurların Renault’un yeni başarı sırlarının temel bileşenlerini oluşturduğunu ifade etti. Esneklik, çeviklik ve yenilikçilik konularına vurgu yaparak, bu unsurların performans iyileştirmelerini ve verimli sermaye tahsisini desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, Renault Group’un çalışanlarının bu dönüşüm sürecine kendilerini adadıklarını da vurguladı. De Meo, “Bu, tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmayı teşvik eden bir tutku” dedi.

Renault'un 2024 İlk Yarı Finansal Raporu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Renault’un 2024 İlk Yarı Finansal Raporu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin