1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Naci Görür’den Erzincan ve Bingöl için Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür’den Erzincan ve Bingöl için Deprem Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür'den Deprem Uyarısı

İHA Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında Türkiye’deki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zeki Akbıyık’ın konuğu olan Görür, özellikle Erzincan ve Bingöl illerine dikkat çekerek, bu bölgelerde olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

Görür, “Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti, üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde bir deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı etkileri olur.” ifadelerini kullandı. Devamında, şu önemli noktaları dile getirdi:

  • Tunceli’de Acil Önlemler: “Tunceli’de de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda bulunan Karlıova, Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucu olarak biliniyor. Bu bölge, Yedisu fay hattı olarak adlandırdığımız alanda yer alıyor.”
  • Deprem Riski: “Karlıova ile Bingöl arasındaki alan, bir deprem üretiyor ve üretmeye devam edecek. Bu durum, çok uzak bir zaman diliminde gerçekleşmeyecek.”
  • Yıkıcılık Potansiyeli: “Olası bir deprem olduğunda, 7’nin üzerinde bir büyüklükte ve yıkıcı etkileri olan bir sarsıntı bekleniyor. Bu bölgede bina ve nüfus yoğunluğu fazla olmasa da, yine de kayıplar yaşanabilir.”
  • Yerel Yönetimlerle İletişim: “Bu sözlerimi Tunceli valisi ve o bölgenin diğer yetkilileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da görüştüm ve elimden geldiğince uyarılarımı ilettim. Tunceli’de bu konuda çalışmalar yapılıyor.”

Deprem Tehlikesi Eli Kulağında: Görür, Karlıova’ya bağlı fay hattının son depremleri tetikleyebileceğini belirtti. “Karlıova-Bingöl-Göynük bölgesi, tam bir çatal noktası. 20 Şubat depremleri buraya enerji transfer etmiş olabilir.”

Görür, “Deprem nerede olacak?” sorusuna da yanıt verdi: “Bingöl-Karlıova-Erzincan arası en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir. Çünkü bu bölgedeki depremlerin üretim periyodu durmuş durumda. Eli kulağında bir durum var. Ayrıca, Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali yüksek bir başka deprem de var; bu da 7 büyüklüğünde olabilir. Bu hat üzerinde en son 1866 civarında büyük bir deprem meydana gelmişti.”

Son olarak, Görür, Bingöl-Göynük fay hattının güneybatıya doğru devam etmesi durumunda Palu, Elazığ ve Malatya’ya kadar ulaşabileceğini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Dr. Naci Görür’den Erzincan ve Bingöl için Deprem Uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin