Popüler uygulama için açılan yeni dava: Veri ihlali sayıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok’a açılan yeni davada ‘çocukların verilerini yeterli bilgi vermeden toplayıp kullandığı’ söylenen uygulamanın tehlikesine de dikkat çekildi. 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre İngiltere Çocuk Komisyonu’nun eski üyesi Anne Longfield, TikTok aleyhine dava açtı. Açılan davada yıllardır TikTok’a karşı yönlendirilen iddialar da bulunuyor. Dava dilekçesinde TikTok’un, çocukların telefon numaraları, videoları, konumları ve biyometrik bilgileri gibi verileri uygulama aracılığıyla “yeterli uyarıda bulunulmadan” topladığı söyleniyor ve bu sebeple veri ihlallerinin yaşandığına dikkat çekiliyor.

Etkilenen kullanıcılar adına tek tek dava açılacak

Pek çok uygulama gibi TikTok da kişisel bilgileri toplarken kullanıcılara karşı yeterince şeffaf davranmıyor. TikTok tarafında ise kullanıcı yaşlarının çok düşük olması ve istismar edilen duyguların da bulunduğu belirtliyor.

İngiltere ve Avrupa Birliği’nde popüler uygulama için milyonlarca çocuk adına açılan davada TikTok suçlu bulunursa, etkilenen çocukların her biri adına firmadan tazminat talep edilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Popüler uygulama için açılan yeni dava: Veri ihlali sayıldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin