1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Polonez Firmasında İşten Çıkarma Skandalı ve Cezalar

Polonez Firmasında İşten Çıkarma Skandalı ve Cezalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonez Firmasında İşten Çıkarma Skandalı

Polonez Firmasında İşten Çıkarma Skandalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul’da faaliyet gösteren Polonez firmasında gerçekleşen işten çıkarmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, sendikal örgütlenme faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle 145 işçiyi işten çıkaran işverene toplam 2 milyon 9 bin 560 lira ceza kesildiğini bildirdi.

İşten Çıkarılan İşçiler ve Eylem Yapan Diğerleri

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın, İstanbul’un Çatalca ilçesinde faaliyet gösteren Polonez fabrikasında bir sendikanın örgütlenme çalışmalarına katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 13 işçi ile bu işçilerin işten çıkarılmasına karşı eylem yapan 132 işçinin durumunu inceleyerek bir teftiş raporu hazırladığı belirtildi.

İdari Para Cezası Uygulamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasında, yapılan tespitler sonucunda firmanın iş yerinde sendikal baskı nedeniyle iş akdini sona erdirdiği belirlenen 141 işçi için toplamda 1 milyon 211 bin 190 lira idari para cezası uygulanması gerektiği ifade edildi. Her bir işçi için 8 bin 590 lira ceza kesilmesi talep edilmiştir.

İŞKUR’a Bildirmeme Cezası

Ayrıca, işverenin Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) bildirmeden 145 işçi için toplu işten çıkarma gerçekleştirmesi dolayısıyla da toplam 798 bin 370 lira idari para cezası verilmesi talep edilmiştir. Bu ceza, her bir işçi için 5 bin 506 lira olarak hesaplanmıştır.

Yasal Süreç ve Suç Duyurusu

Sendika üyesi işçilerin işten çıkarılması yoluyla iş yerinde hukuka aykırı olarak sendikal faaliyetlerin engellenmesi nedeniyle işveren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeğin, sendikal örgütlenmenin ve çalışanların hak ile özgürlüklerinin korunması konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeye kararlılıkla devam edeceğini vurgulamıştır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polonez Firmasında İşten Çıkarma Skandalı ve Cezalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin