1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. PlayStation 5’in Satış Durumu ve Gelecek Beklentileri

PlayStation 5’in Satış Durumu ve Gelecek Beklentileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 5’in Yükselişi ve Güncel Satış Durumu

PlayStation 5'in Yükselişi ve Güncel Satış Durumu

Haber Merkezi – Sony, 11 Haziran 2020 tarihinde düzenlediği büyük etkinlikte, oyun dünyasının merakla beklediği PlayStation 5’i tanıttı. Kısa bir süre sonra, bu yeni nesil konsol, Türkiye’deki oyunseverlerle buluştu. İlk dört haftasında 3.4 milyon adet satış rakamına ulaşarak, PlayStation tarihinin en iyi çıkış yapan konsolu olmayı başardı. Aynı zamanda, Amerika tarihinin en hızlı satan konsolu olma unvanını da kazandı.

Satışlarda Beklenmedik Yavaşlama

Sony, 2020 yılındaki piyasaya sürümünden bu yana, PlayStation 5’in toplam satışlarının 61,7 milyon adedi aştığını duyurdu. Ancak, son çeyrek boyunca yalnızca 2,4 milyon PS5 satışı gerçekleştirildi ve analistlerin 3 milyon adetlik beklentisinin altında kalındı. Bu durum, PlayStation 5’in satış rakamlarının, önceki nesil konsol olan PS4’ün gerisinde kaldığını gösteriyor. Örneğin, PlayStation 4, benzer bir zaman diliminde toplamda 63,5 milyon adet satış gerçekleştirmişti.

Sony, bu mali yılda da satışların yavaşlayacağını öngörüyordu. Ancak, birinci parti oyunların eksikliği nedeniyle satışların beklenenden daha hızlı bir düşüş gösterdiği dikkat çekiyor. Oyunseverler, yeni ve heyecan verici içeriklerin eksikliği nedeniyle konsol alım kararlarını ertelemeyi tercih ediyor olabilirler.

Öte yandan, PlayStation 5 Pro’nun önümüzdeki ay tanıtılması ve 2024 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu yeni modelin satış rakamlarına nasıl etki edeceği ise merak konusu. Zamanla, PS5 Pro’nun oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PlayStation 5’in Satış Durumu ve Gelecek Beklentileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin