1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. PlayStation 5 Pro: Yeni Özellikler ve Çıkış Tarihi

PlayStation 5 Pro: Yeni Özellikler ve Çıkış Tarihi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 5: Geçmiş ve Gelecek

Haber Merkezi – Sony’nin 2020 yılında düzenlediği etkinlikte tanıtılan PlayStation 5, birkaç ay sonra Türkiye’de de satışa sunulmuş ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. İlk dört haftasında 3.4 milyon satış rakamına ulaşarak, PlayStation tarihinin en iyi başlangıç yapan konsolu unvanını kazanmıştı. Ayrıca PS5, Amerika’nın en hızlı satan konsolu olma özelliğiyle de tarihe geçti.

PS5 Pro Yolda

Sony, PlayStation 5’e olan yoğun ilgiyi artırmak amacıyla Pro versiyonu üzerinde çalıştığını duyurdu. Analistler, Sony’nin PlayStation 5 Pro’nun tanıtımını GTA 6’nın çıkış tarihiyle aynı dönemde gerçekleştireceğini öngörüyor. Son sızıntılar, PS5 Pro’nun tanıtımının çok yakında yapılacağını gösteriyor. Konsolun tasarımıyla birlikte model, fiyat ve çıkış tarihi hakkında yeni bilgiler de paylaşıldı.

PS5 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PlayStation 5 Pro, diskli ve dijital sürüm olmak üzere iki farklı seçenekle piyasaya sürülecek. Pro olmayan versiyona göre 100 dolar daha pahalı olması bekleniyor. PS5 Pro’nun dijital sürüm fiyatı 600 dolar, diskli versiyonu ise 700 dolardan satışa sunulacak. PlayStation 5 Pro’nun 9 Eylül’de tanıtılacağı ve 6 Aralık 2024 tarihinde satışa sunulacağı iddia ediliyor.

PS5 Pro Neler Sunacak?

PS5 Pro Neler Sunacak?

Sızdırılan bilgilere göre, PlayStation 5 oyunlarının Pro versiyonunda daha yüksek çözünürlük ve kare hızı desteği sağlanacak. PS5 Pro’nun işlem gücünün, standart PlayStation 5’ten yaklaşık %45 daha hızlı olacağı öne sürülüyor. Ayrıca, PS5 Pro’nun GPU’sunun 33.5 teraflop gücünde olacağı belirtiliyor; bu, PS5’in 10.28 teraflop gücünden oldukça yüksek bir değer. Sony, “PlayStation Spectral Super Resolution” adlı yeni bir teknoloji ile 8K çözünürlüğe kadar destek verebilme kapasitesine sahip olduğunu duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PlayStation 5 Pro: Yeni Özellikler ve Çıkış Tarihi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin