1. Haberler
  2. Gündem
  3. Penta Park Sitesi Deprem Davası: Sanıkların Savunmaları

Penta Park Sitesi Deprem Davası: Sanıkların Savunmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

115 Kişinin Hayatını Kaybettiği Penta Park Sitesi Deprem Davası

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 115 kişinin yaşamını yitirdiği Penta Park Sitesi 1 ve 3. bloklarıyla ilgili 2’si tutuklu 3 sanık hakkında ayrı ayrı 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen ikinci duruşmaya sanık müteahhit Penta Park A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olan Mesut Başkır, muhasebe müdürü ile işletme müdürü Özcan Çakmak, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Sanıkların Savunmaları

Mesut Başkır: Suçlu olmadığını belirterek, “Ben suçlu değilim. Binalar depreme dayanıklı mı, değil mi diye yapı denetime başvurmayanlar suçludur. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Başkır, binaya sonradan uygulanan ilave asma katların binanın statiğini bozduğunu ve yıkılan binaların altında bulunan dükkanların bankalarca kiralandığını ve kendilerine göre dükkanlarda uygulama yaptıklarını anlattı. Tutuklu sanık Başkır, “Kendimi yüzde 1 bile suçlu hissetmiyorum” şeklinde açıklama yapmıştı.

Özcan Çakmak: Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarında hata ve eksikler olduğunu iddia etti. Kendisinin de 15 yıl boyunca Penta Park Sitesi’nde ikamet ettiğini belirten Çakmak, “İnsan kendi mülkünün bulunduğu, kendi ailesinin oturduğu bir yeri eksik veya hatalı yapma gibi bir durumu olamaz. Bizden kaynaklanan bir kusur yoktur. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

  • Mesut Başkır ve Özcan Çakmak, savunmalarında suçsuz olduklarını ve beraatlerini talep ettiklerini vurguladılar.
  • Çakmak, bilirkişi raporlarındaki hataları gerekçe göstererek savunmasını destekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Penta Park Sitesi Deprem Davası: Sanıkların Savunmaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin