1. Haberler
  2. Spor
  3. Paris 2024’te Türk Okçuluk Takımından Bronz Madalya

Paris 2024’te Türk Okçuluk Takımından Bronz Madalya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024’te İlk Madalya Milli Okçulardan Geldi

Fransa’nın başkenti Paris’te, tarihi Les Invalides’te düzenlenen okçuluk müsabakalarında Türk milli takımı önemli bir başarıya imza attı. Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan milli takım, finalde Çin’in temsilcileri Wenchao Kao, Zhongyuan Li ve Yan Wang ile karşı karşıya geldi. Bu zorlu mücadele sonunda bronz madalya kazanmayı başardılar.

İlk seti 55-54’lük skorla önde tamamlayan milli takım, ikinci sette zorlu bir mücadele sonrasında 57-56’lık bir skorla kaybetti. Ancak, üçüncü seti 55-54 ve dördüncü seti de 56-54’lük skorlarla üstünlük sağlayarak, durumu 6-2’ye taşıdılar. Bu sonuçla birlikte Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalyanın sahibi olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Bu sonuç, milli takımın Olimpiyat Oyunları tarihindeki üçüncülüğünü de pekiştirdi. Paris 2024’te Türkiye’nin İlk Madalyası olarak kayıtlara geçen bu başarı, sporcularımızın azmi ve kararlılığı ile gerçekleşti.

Okçuluk branşında Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan milli takım, turnuvanın başında Kolombiya’yı 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde ise Hindistan ile karşılaşan ay-yıldızlılar, Tarundeep Rai, Ramesh Pravin Jadhav ve Dhiraj Bommadevara’nın bulunduğu rakiplerini 6-2’lik bir skorla geçerek yarı finale adını yazdırmayı başardılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Paris 2024’te Türk Okçuluk Takımından Bronz Madalya
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin