1. Haberler
  2. Gündem
  3. Paris 2024 Olimpiyatları’nda Güney Kore’ye Yapılan Hata

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Güney Kore’ye Yapılan Hata

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Açılış Töreninde Skandal

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın muhteşem açılış töreni, dünya genelinden birçok sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Ancak, bu önemli etkinlikte yaşanan bir hata, özellikle Güney Kore kamuoyunu oldukça rahatsız etti. Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’ın bildirdiğine göre, açılış sırasında sporcuların geçit töreninde, Güney Kore yanlışlıkla Kuzey Kore’nin resmi adı olan “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti” şeklinde tanıtıldı.

Güney Kore Spor Bakanlığı, bu olaydan dolayı derin bir üzüntü duyduklarını ifade ederek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile doğrudan bir görüşme talep ettiklerini açıkladı.

“Benzer Vakaların Tekrar Etmemesi İçin Önlem Alınmalı”

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, IOC’den yaşanan yanlışlıkla ilgili bir yanıt bekledikleri belirtilerek, “Dışişleri Bakanlığından Fransa’ya hükümet düzeyinde güçlü bir şikayette bulunmasını da istedik. Kore Spor ve Olimpiyat Komitesi, Paris Olimpiyatları Organizasyon Komitesinden benzer vakaların tekrarlanmasını önlemesini istedi.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Güney Kore’nin Paris Olimpiyatları Misyon Şefi Jeong Gang-sun, ülkesinin protestosunu IOC’ye ileteceğini duyurdu. Geçit töreninde Fransızca alfabetik sıraya göre 153. ülke olarak katılan Kuzey Kore ise, bu süreçte doğru bir şekilde tanıtıldı.

IOC’den Özür Açıklaması

Olayla ilgili olarak IOC, Korece yayın yapan resmi X hesabında bir paylaşım yaparak, “Açılış töreni sırasında Güney Kore delegasyonunun tanıtımında meydana gelen hata nedeniyle derin bir özür dilemek istiyoruz.” ifadesine yer verdi. Ancak, IOC’nin henüz İngilizce sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir özür yayınlamadığı dikkat çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Paris 2024 Olimpiyatları’nda Güney Kore’ye Yapılan Hata
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin