1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pandemi ve Deprem Riski Prefabrik Evlere Olan İlgiyi Arttırdı

Pandemi ve Deprem Riski Prefabrik Evlere Olan İlgiyi Arttırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA – Pandemiyle birlikte bahçeli evlere duyulan ihtiyaç ve ülkemizde art arda yaşanan depremler, vatandaşların konut güvenliği konusundaki endişelerini artırdı. Bu durum deprem riski altındaki bölgelerde insanların daha güvenli ve hızlı inşa edilen konutlara ilgi göstermesine neden oldu.

Prefabrik Evlerde Artan Talep

Prefabrik Evlerde Artan Talep

Bu artan ihtiyaç ve güvenlik endişeleri özellikle Sivas ve çevresinde prefabrik evlere olan ilgiyi artırdı. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan prefabrik evler, maddi açıdan da daha uygun olmalarıyla dikkat çekiyor.

Sivas’ta bir prefabrik üretim merkezinde mimarlık yapan Bedrettin Yıldırım, “İnsanlar artık pandemi ve deprem gibi risklerden sonra prefabrik evlere yöneliyor. Betonarme ev fiyatlarının yükselmesi de bu tercihi etkiliyor.” şeklinde konuştu.

Geniş Model ve Fiyat Seçenekleri

Yıldırım, ahşap prefabrik evlerin dayanıklılığını vurgulayarak, “Her bütçeye uygun 32 metrekare ile 120 metrekare arasında farklı boyutlarda evler üretiyoruz. Ahşabın esnek yapısı sebebiyle depreme karşı daha dayanıklı olduklarını belirtmek isterim.” dedi.

Standart modellere ek olarak müşteri taleplerine göre iç ve dış mekanlarda değişiklik yapılabilen prefabrik evler, Sivas’ta özellikle hobi bahçelerinde tercih ediliyor. Ev fiyatları 325 bin liradan başlayıp 1 milyon 100 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Deprem ve Pandemi Etkisi

Deprem ve Pandemi Etkisi

Deprem riski nedeniyle prefabrik ev yaptıran Nevzat Asan, “Geçen sene 475 bin liraya mal ettiğim 70 metrekarelik ahşap prefabrik evimizi tercih ettik. Taşınabilir olması ve depreme dayanıklı olması önemli faktörlerdendi. Pandemi süreci ve yaşanan depremler tercihimizi etkiledi.” şeklinde konuştu.

Doğayla iç içe olmanın ve şehir hayatından uzaklaşmanın keyfini çıkaran Asan, prefabrik evlerin artan rağbetinin sebeplerini doğal yaşam alanlarında bulduklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pandemi ve Deprem Riski Prefabrik Evlere Olan İlgiyi Arttırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin