1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler

Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz sezon, balıkçılar tarafından az miktarda yakalanan palamut balığı, hamsinin ardından en çok tutulan balık olarak öne çıkmıştı. Bu sezon için denizlerde palamut balığının görüntüsü, balıkçılar arasında heyecan yaratmaya başladı. 1 Eylül’de başlayacak olan balık av sezonu için hazırlıklar devam ederken, istavritin de boyut olarak denizlerdeki bolluğunun iyi durumda olduğu gözlemleniyor.

Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler

Palamut ve İstavritte Umut Verici Görüntüler

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hem palamut hem de istavritin denizlerdeki görüntüsünün umut verici olduğunu vurguladı. “Şu anda numune olarak her yerde palamut görüntüsü mevcut ve bu durum bizi tatmin ediyor. İstavritin boyutları da oldukça iyi; umarım bu av sezonu bereketli olur,” dedi.

Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler

Palamut Av İçin İstenen Boyuta Ulaşmış Durumda

Palamutun av için gerekli olan boyuta ulaştığını belirten Mutlu, “Şu an balıkların boyu 32-34 santimetre civarında. Balıkçılarımızın tabiriyle, palamut avına uygun boyuta erişmiş durumdalar. Her yerde palamut görüntüsü tatmin edici, inşallah av sezonu bereketli geçer,” şeklinde konuştu. Ayrıca, iklim ve hava koşullarının balıkçılık açısından önemli faktörler olduğunu da ekledi.

Vatandaşlar Bol Bol Balık Tüketebilecek

Mutlu, balık havyarının oluşması için mevcut ortamın uygun olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda denizde birkaç çeşit palamut var; küçük, orta ve büyük boyutlarda. Her yerde görülen numuneler oldukça güzel, inşallah balıkçılarımız vatandaşlarımıza bol bol balık yedirebilir,” ifadelerini kullandı. Bu yıl için umutlar yüksek ve balık sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor.

Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Palamut ve İstavritte Umut Verici Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin