1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den Yeni Mezun Teğmenlere Destek: ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ Sloganı

Özgür Özel’den Yeni Mezun Teğmenlere Destek: ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ Sloganı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Mezun Teğmenlerin Tartışmalı Sloganı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Bu önemli toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda partili katıldı.

Özgür Özel’den Teğmenlere Destek

Toplantıda, yeni mezun teğmenler arasında tartışma yaratan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ifadesine dair CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den önemli açıklamalar geldi. Özel, teğmenlerin arkasında olduğunu ve onların bu duruşunun son derece önemli olduğunu vurguladı.

“Ne Diyeceklerdi, ‘Hepimiz Trikopis’in Askerleriyiz’ Mi?”

Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları birincileri olan kadın teğmenleri tebrik eden Özgür Özel, “Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin, 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan bir metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişler. Ne diyeceklerdi, ‘Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi? Elbette ki Mustafa Kemal’in askerleri onlar.” şeklinde konuştu.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz Diyenleri Hedefe Koyanları Affetmeyeceğiz”

Özgür Özel, konuşmasına şu ifadeleri ekledi: “’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeyen bir teğmen varsa, işte orada bir beka sorunu vardır. Mustafa Kemal’in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak, bu durum yandığımızın resmi demektir. Bu ne siyasettir, ne de 28 Şubatçılıktır… Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa, 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gidip Meclis’i açtırdığımızı unutmayalım. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de, biz de affetmeyeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel’den Yeni Mezun Teğmenlere Destek: ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ Sloganı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin