1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasında Filistin Üzerine Görüşme

Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasında Filistin Üzerine Görüşme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasındaki Görüşme

Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasındaki Görüşme

ANKA CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuştuğu özel oturuma katılamadığı için üzüntülerini ifade etti. Özel, Abbas ile bu kapsamda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na hitap ettiği oturumda geçirdiği kaza nedeniyle katılamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Özgür Özel, CHP’nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunun altını çizerken, genel başkan seçildikten sonra dünya genelindeki 119 lidere Bağımsız Filistin Devleti’ni tanımaları için bir mektup gönderdiğini hatırlattı. Ayrıca, yurt dışı ziyaretlerinde Gazze’deki insani krizlere dikkat çektiğini vurguladı.

Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasında Filistin Üzerine Görüşme

“GAZZE’YE GİTME KARARINI DESTEKLİYORUM”

“Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz.” diyen Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye’yi ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Abbas’ın, Gazze’ye gitme kararını da desteklediklerini ifade etti.

ABBAS’TAN FİLİSTİN’E DAVET

Mahmud Abbas ise Özgür Özel’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, CHP’nin tarihini ve Filistin davasına olan sürekli desteğini çok iyi bildiklerini belirtti. Abbas, bu destekleri ve yardımları asla unutmayacaklarını aktardı. Özel’in CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak önemli görevlerde bulunduğunu, bu görevleri nedeniyle kurduğu temaslarda Filistin meselesini gündeme getirdiğini ifade etti. Abbas, “Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak, CHP Lideri Özgür Özel’i Filistin’e davet eden Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel ve Mahmud Abbas Arasında Filistin Üzerine Görüşme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin