1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Orman Genel Müdürlüğü’nden Yanan Orman Alanları Hakkında Açıklama

Orman Genel Müdürlüğü’nden Yanan Orman Alanları Hakkında Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman Genel Müdürlüğü’nden Açıklama

Orman Genel Müdürlüğü'nden Açıklama

Haber Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medyada dolaşan “Yanan orman alanlarına otel yapılıyor” iddialarına yanıt verdi. OGM, Anayasa’da yer alan “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir” hükmünü hatırlatarak kamuoyunu bilgilendirdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, OGM’nin yaptığı bu açıklamayı sosyal medya üzerinden paylaştı.

Turizm Tahsisleri Hakkında Bilgiler

Turizm Tahsisleri Hakkında Bilgiler

Orman Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarından ve medya organlarından gelen ‘Yanan orman alanlarına otel yapılıyor’ paylaşımlarına yönelik aşağıdaki bilgileri aktardı:

“Muğla Milas Güvercinlik Koyu, Turizm Merkezi İlan Edildi”

Muğla’nın Milas ilçesindeki Güvercinlik Koyu, 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Bu bölgedeki 42 hektarlık ormanlık alan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. 2021 yılında, bu tahsis alanının 2007 ve 2021 yılındaki orman yangınlarında zarar gören kısımları iptal edilerek, tahsis süreci 27 hektarlık alanda devam etmektedir.

Tahsis edilen bu alanlarda, La Blanche, Titanic ve Lujo Otelleri inşa edilmiştir. 2007 yılında Güvercinlik’te çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar görmüştür. Lujo Otel için tahsis edilen 8.4 hektarlık alanın içerisindeki 2.9 hektarlık kısmı yangından etkilenmiştir. Titanic ve La Blanche Otellerinin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmemiştir.

“Otellere Tahsis İşlemi Yangından Önce Yapıldı”

Yapılan açıklamada, alanın otellere tahsis işleminin yangından önce gerçekleştirildiği vurgulanmıştır. Yani, yanan alanların imara açıldığı veya otel inşa edildiği yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır.

“Yanan Ormanların Yerinde Yeni Orman Yetiştirilir”

Anayasa’nın 169. maddesi gereğince, “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir” ifadesi doğrultusunda, yanan orman alanları tekrar ağaçlandırılmaktadır. Bu yanan alanlarda yapılan çalışmalar, kamuoyuyla da düzenli olarak paylaşılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Orman Genel Müdürlüğü’nden Yanan Orman Alanları Hakkında Açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin