1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. OpenAI’nın Değeri 100 Milyar Doları Geçebilir

OpenAI’nın Değeri 100 Milyar Doları Geçebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI, yapay zeka alanında çığır açan gelişmeleri ile dikkat çeken bir şirket olarak, değerinin 100 milyar doların üzerine çıkabileceği yönünde tahminler yapılıyor. Son gelen bilgilere göre, şirket yeni bir finansman turu için yatırımcılarla görüşmelere başladı.

Bu yeni turda, girişim sermayesi şirketi Thrive Capital‘ın liderlik etmesi bekleniyor. Thrive Capital’ın yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapacağı belirtilirken, teknoloji devi Microsoft‘un da bu tura katılması ve yatırımda bulunması öngörülüyor.

Yeni finansman turunun, Microsoft’un Ocak 2023’te OpenAI’ye yaptığı yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırımından sonra gelen en büyük dış sermaye enjeksiyonu olacağı ifade ediliyor. OpenAI’nın değeri, geçen yılın sonunda 86 milyar dolar olarak ölçülmüştü.

Geçen Yıldan Beri Yapılan Yatırımlar

New York merkezli Thrive Capital’ın, OpenAI ve CEO’su Sam Altman ile yakın temasta olduğu ve geçen yıldan bu yana OpenAI’ye birkaç yüz milyon dolar yatırdığı bildirildi. Bu süreçte, yapay zeka alanındaki rekabetin giderek artacağına dair beklentiler de güçleniyor.

OpenAI'nın Değeri 100 Milyar Doları Geçebilir

Yeni finansman turuna katılacak diğer yatırımcıların kimler olacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak, teknoloji dünyasındaki bu gelişmeler, yapay zeka alanında rekabetin ne denli şiddetli hale geleceğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OpenAI’nın Değeri 100 Milyar Doları Geçebilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin