1. Haberler
  2. Spor
  3. Ömer Faruk Yurtseven EuroLeague’e Dönüyor

Ömer Faruk Yurtseven EuroLeague’e Dönüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Faruk Yurtseven EuroLeague’e Geri Dönüyor

Ömer Faruk Yurtseven EuroLeague'e Geri Dönüyor

Milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven, Avrupa’nın en prestijli basketbol organizasyonlarından biri olan THY EuroLeague’e dönüş yapmaya hazırlanıyor. Yunanistan merkezli SDNA’nın haberine göre, Panathinaikos, serbest statüde bulunan Yurtseven için resmi teklifini sundu ve tarafların anlaşmaya vardığı bildirildi.

NBA’den EuroLeague’e Geçiş

2019 yılında NBA’e adım atan Yurtseven, 2021’den bu yana bu ligde mücadele ediyordu. Son olarak Utah Jazz forması giyen milli oyuncu, takımından ayrılarak serbest kaldı. Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, geçtiğimiz günlerde Ömer Faruk Yurtseven’in kendilerine önerildiğini ve transfer görüşmelerine başladıklarını duyurmuştu.

2022’deki EuroBasket Daveti ve Reddediş

2022'deki EuroBasket Daveti ve Reddediş

Öte yandan, Ömer Faruk Yurtseven, 2022 yılında EuroBasket kadrosuna davet edilmesine rağmen turnuvada yer almayı reddetmişti. Bu karar, Milli Takım antrenörü Ergin Ataman tarafından eleştirilmiş ve Yurtseven’in Türk halkından özür dilemesi gerektiği belirtilmişti.

Yurtseven, bu konuda yaptığı açıklamada, o dönemde vücut yağ oranını azaltarak hızını ve çabukluğunu artırmak için çalıştığını ifade etti. “Sahada daha çabuk hareket edebilmem için vücudumdaki yağ oranını azaltmam gerekiyordu. Yağ oranım yüzde 6.5’ti ve bunu düşürmem gerekiyordu. Bu yaz neredeyse tüm vaktimi çabukluğumu ve lateral hızımı artırmaya yönelik idman programlarına ayırdım. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak için bu yaz tamamen buna odaklanmıştım.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ömer Faruk Yurtseven EuroLeague’e Dönüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin