1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Öğrencilere Burs ve Staj İmkanları: İSO, TOBB ve ASKON Destekleri

Öğrencilere Burs ve Staj İmkanları: İSO, TOBB ve ASKON Destekleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilerin Burs ve Staj İmkanları

Öğrencilerin Burs ve Staj İmkanları

Öğrencilerin burs ve staj imkanları bulması, eğitim hayatları ve gelecekteki kariyerleri açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda, iş dünyası, öğrencilere destek olma konusunda önemli adımlar atmaktadır. İş dünyası, özellikle burs ve staj imkanları sunarak, başarılı öğrencileri sektöre kazandırmak için çeşitli istihdam olanakları sağlamaktadır.

İSO: Mühendisleri Destekliyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri tarafından kurulan İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV), İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde mühendislik eğitimi alan öğrencilere burs imkanı sunmaktadır. Bu program, bölgede yer alan devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu öğrenim gören öğrencilere burs, staj ve istihdam fırsatları sağlamaktadır. Her yıl belirli sayıda öğrenciye burs verilirken, bursiyerlere teknik bilgi ve deneyimlerini pekiştirmeleri için İSO üyesi sanayi firmalarında staj imkanı sunulmaktadır. Böylece öğrenciler, mezun olmadan önce iş dünyasının dinamiklerini öğrenme fırsatı bulmaktadırlar.

İSOV’a Başvuru Tarihi: 1-30 Eylül

İSOV tarafından desteklenen bu program, Türkiye’nin mühendislik alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Burs almak isteyen öğrenciler, 1-30 Eylül tarihleri arasında İSOV web sayfası üzerinden online başvuru yapabilirler. Burs başvurularında adayların akademik başarı durumları, staj ve istihdam için ise yetenek ve potansiyelleri değerlendirilecektir. 2024-2025 öğrenim yılı için burs alacak öğrenciler, ekim ayının ilk yarısında açıklanacaktır.

TOBB: Bir Yıl İş Deneyimi İmkanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ tarafından uygulamaya konulan ortak eğitim programı, iş dünyası-üniversite işbirliğini somutlaştırmaktadır. Bu çerçevede, TOBB ETÜ öğrencileri, yurt içi ve dışında farklı firma ve kurumlarda çalışarak 1 yıla yakın iş deneyimi kazanarak mezun olmaktadırlar. “İş Dünyası Burs Programı” ile maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı lisans düzeyindeki öğrencilerin eğitimine destek sağlanmaktadır.

3 Bin Liraya Kadar Yaşam Katkı Payı

TOBB ETÜ tarafından hayata geçirilen “Destek Bursu Programı” kapsamında bursiyerler, öğrenim ücretinin tamamından ya da belli bir kısmından, öğrencinin ikametgahının Ankara dışı olması durumunda konukevi ücretinin belli bir kısmından ya da tamamından muaf olma hakkına sahip olmaktadırlar. Ayrıca, aylık 3 bin liraya kadar yaşam katkı payı alma fırsatı da sunulmaktadır. Bu program, TOBB ETÜ’deki tıp fakültesi hariç tüm bölümlerde geçerli olup, verilecek burslar 5 yıl boyunca ve ilave bir akademik dönem boyunca devam edecektir. Burs, öğrencinin akademik başarısına bağlı olarak sürdürülecektir.

Öğrenim Ücreti Desteği Veriliyor

İş Dünyası Başarı Bursu kapsamında yüzde 75 öğrenim ücreti desteği için belirlenen başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bursiyerler, fonların mevcudiyeti ve üniversiteye giriş sınavında gösterdikleri akademik başarıya göre belirlenmektedir.

ASKON’dan Eğitime Katkı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), öğrencilerin eğitim hayatlarında çeşitli imkanlarla destek sağlamaktadır. Dernek, genel merkez ve şubeleri aracılığıyla, bulundukları illerdeki valilik ve kaymakamlıkların yürüttüğü projelere öğrenim bursu, yurt, okul binası gibi alanlarda katkıda bulunmaktadır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilere Burs ve Staj İmkanları: İSO, TOBB ve ASKON Destekleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin