1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nuriş Prefabrik Yapı Fabrikasının Temel Atma Töreni ve Türkiye Ekonomisindeki Büyüme

Nuriş Prefabrik Yapı Fabrikasının Temel Atma Töreni ve Türkiye Ekonomisindeki Büyüme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nuriş Prefabrik Yapı Fabrikasının Temel Atma Töreni

Nuriş Prefabrik Yapı Fabrikasının Temel Atma Töreni

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Ankara’da Nuriş Prefabrik Yapı fabrikasının temel atma törenine katıldı. Bu etkinlik, Ankara’nın sadece bürokrasinin merkezi değil, aynı zamanda önde gelen sanayi şehirleri arasında yer aldığını gösteren önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yılın İlk Çeyreğinde Ekonomik Büyüme

Bakan Bolat, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüme kaydedildi. Türkiye’miz artık 1 trilyon dolardan fazla milli geliri olan ülkeler ligine yükseldi. Geçen yılı 1 trilyon 118 milyar dolar milli gelirle kapadık. Kişi başına milli gelirimiz 13 bin 110 dolara yükseldi. Ekonomimiz ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü. İhracatımızdaki artış devam etmektedir. Toplam 262,5 milyar dolara ulaşan ihracatın büyük bir kısmı sanayiden gelmektedir.”

İstikrarın Ekonomik Büyümeye Etkisi

İstikrarın Ekonomik Büyümeye Etkisi

Bakan Bolat, temel atma töreninde istikrarın sürdüğü sürece ekonomik büyümenin daha da artacağına vurgu yaptı ve “1,5 yılda tamamlanacak bu yatırımın ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” diyerek, projeye olan inancını dile getirdi.

Yeni Yatırım ve İstihdam Olanakları

Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda da şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile birlikte, Ankara Malıköy Başkent OSB’de Nuriş’in Sandviç Panel Fabrikası Temel Atma Törenini gerçekleştirdik. Bu önemli yatırım, ülkemizin sanayi altyapısına ve üretim kapasitesine büyük katkı sağlayacaktır. Yeni fabrika, hem bölge ekonomisini canlandıracak hem de istihdam olanaklarını artıracaktır.”

İhracat Potansiyelini Artırma Çabaları

Ticaret Bakanlığı olarak, bu tür yatırımların ticaret hacmimize sağlayacağı katkıları yakından izlediklerini belirten Bakan Bolat, “İhracat potansiyelimizi artıracak projelere desteğimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin rekabet gücünü ve ekonomik büyümesini destekleyen bu gibi projelerin hayata geçirilmesi için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nuriş Prefabrik Yapı Fabrikasının Temel Atma Töreni ve Türkiye Ekonomisindeki Büyüme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin